Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
11°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

25. velikonočni pohod na Malo goro

Takoj za praznikom upanja in veselja je, kot vsako leto, Planinska sekcija Kamnje povabila vse prijatelje in pohodnike na velikonočni pohod h planinski koči na Mali gori. Navkljub sivi vremenski napovedi, se je vreme najzvestejših in najpogumnejših pohodnikov usmililo. Ni deževalo, nasprotno, vreme je ponudilo prav primerne temperature za hojo.

Pohodnike, ki so se iz različnih smeri podali na pot, so pozdravljali zvončki, trobentice in vijolice, bohotilo se je rdeče resje. Iz zemlje so pokukali prvi avriklji, ki so na dolgih pecljih ponosno razkazovali rumene glavice. To so prvi znanilci cvetličnega raja, ki na Mali gori znova in znova preseneča pohodnike v spomladanskem in poletnem času.

Pri koči na Mali gori pa je bilo vse tako, kot bi sijalo sto sonc: prijazno, prijetno, domače. Seveda po zaslugi marljivih kamenjskih planincev, ki so se ponovno izkazali v pripravi proslave in v kuhanju okusne polente s košenino. Prijetni zvoki harmonike, okusen planinski čaj in šilce domačega (samo proti prehladu), so še dodatno ogreli srca, da so pohodnike zasrbele pete. Potem pa je bilo treba v dolino, kajti na nebu so se začeli zbirati sivi oblaki. Koča na Mali gori, kraju trdega dela in lepih spominov, je ostala sama. Pa ne za dolgo. Koča je odprta vsak vikend, saj člani sekcije redno dežurajo in vas vedno lepo sprejmejo. Zato dobrodošli. Če ne prej, pa zagotovo nasvidenje na šestindvajsetem velikonočnem pohodu. Do takrat pa srečno.

Planinska sekcija Kamnje

Oglejte si tudi