Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Viki Grošelj odpira steno v Lokavcu

Fantastični rezultati slovenskih plezalcev in plezalk na čelu s trikratno svetovno prvakinjo Janjo Garnbret bodo nedvomno pripomogli k popularizaciji te zahtevne športne panoge. Zato prihaja nova pridobitev v Lokavcu (notranja plezalna stena s previsom) v nadvse primernem času.

V okviru prireditve Noč pod Čavnom to soboto bodo namreč predali namenu osem metrov visoko plezalno steno v Dvorani Edmunda Čibeja. Stena je plod projekta Moja pobuda, skozi katerega so v Lokavcu opozorili na pomanjkanje tovrstnih naprav v občini. Tako želijo treninge športnega plezanja ponuditi vsem, ki se morajo v ta namen voziti daleč naokrog. Notranja visoka plezalna stena bo primerna tudi za hladnejše dni, ko plezanje v skali ni mogoče. Z novo pridobitvijo bodo prišli na vrsto tako začetniki kot profesionalni plezalci. Stena s previsom namreč daje možnost postopnega privajanja na višino ter učenja pravilnega varovanja z vrvjo, kar je zaradi varnosti plezalcev bistvenega pomena. Naložba bo še dodatno obogatila ponudbo dvorane, ki je tudi sicer dobro zasedena, stena pa bo zagotovo privabila plezalce tudi od drugod.

Krst stene bo opravil legendarni Viki Grošelj, slovenski alpinist z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na vse najvišje vrhove celin. Ni pa rečeno, da se tudi zlata Janja ne bi nekega dne 'sprehodila' čez lokavške oprimke. Sledilcev bo po trojnem zmagoslavju na Japonskem zagotovo imela dovolj, tudi v Lokavcu.

Oglejte si tudi