Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

17. mednarodni likovni ekstempore Vipavski Križ 2021

Vzporedno z otvoritvijo 4. mednarodnega bienala akvarela Castra 2021 je potekal v Vipavskem Križu 27. in 28. avgusta 17. mednarodni likovni ekstempore, zadnja leta obarvan v akvarelne barve. Dober glas seže daleč in prav to se zadnja leta dogaja Castri. Vipavska dolina s svojo arhitekturo, kulturo, naravo in seveda vrhunsko organiziranim mednarodnim festivalom akvarela Castra, postaja zaželena destinacija, ne samo za sodelovanje na razstavi Castra v Lokarjevi galeriji, temveč tudi za ustvarjalno druženje s kolegi, pa tudi za odkrivanje lepot naše doline.

Seveda pa v Vipavskem Križu ni bil samo likovni ekstempore in ne samo delovno druženje, v teh par letih, od kar je akvarelno obarvan, se je vanj med nekaterimi ustvarjalci vtkalo tudi prijateljstvo, z nekaterimi ustvarjalci smo se že zelo ujeli, vsi pa so s svojim karakterjem prispevali k odličnemu vzdušju.

Letošnjega ekstempora se je udeležilo 16 akvarelistov iz Slovenije in tujine. Na letošnjem ekstemporu so tako sodelovali Ewald Hinteregger iz Avstrije, Lili Gluić iz Hrvaške, Maria Pietraperzia iz Italije, Eve Mazur iz Poljske, Vasile Trefandir iz Romunije, Maryia Zuyeva iz Ukrajine in Drago Hajdarovič, Janez Ovsec, Matija Cipurić, Mojca Žerjal, Roman Planko, Silva Copič, Silva Karim, Slobodan Milojević, Zora Završnik Črnologar iz Slovenije. Ob zaključku srečanja je komisija izbrala tudi tri nagrade za najboljše akvarele. Nagrada za najboljši in hkrati tudi najbolj izviren avtorski akvarel je prejela domačinka iz Vipavske doline, slikarka Silva Copič, dve drugi, enakovredni nagradi pa sta prejela Maryia Zuyeva iz Ukrajine in Zora Završnik Črnologar iz Slovenije.

Vladimir Bačič

Oglejte si tudi