Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Ireni Kranjc priznanje Antona Skale

Najvišje priznanje, ki ga v Sloveniji za uspešno dolgoletno delo ter za izjemne prispevke k razvoju prakse in teorije na področju specialne in rehabilitacijske pedagogike podeljuje Društvo specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije, je priznanje Antona Skale. To najvišje priznanje je prejela specialna pedagoginja Irena Kranjc iz Ajdovščine.

Po zaključeni gimnaziji v Ajdovščini je šolanje nadaljevala na Pedagoški akademiji v Ljubljani in se leta 1981 zaposlila v CIRIUS Vipava in tu ostala do upokojitve februarja 2021.

»Kot oseba z odgovornim odnosom do stroke in do otrok s posebnimi potrebami je vsa leta prepoznavala njihove potrebe in družbeni položaj. Zavzeto, resno in strokovno se je vedno trudila za njihov dobrobit. Pri delu je bila skrbna in natančna, vsakemu učencu se je posvetila z največjo možno mero pozornosti in sledila njegovim potrebam.

Irena Kranjc je bila ves čas, ki ga je posvetila otrokom s posebnimi potrebami, pri delu uspešna, kreativna, inovativna. Vedno je bila naklonjena sodobnim pristopom in iskanju novih oblik, metod dela, s katerimi je učence usposabljala za čimbolj samostojno življenje. Pri tem je upoštevala njihove individualne razlike v sposobnostih, razvijala njihovo pozitivno telesno in duševno samopodobo. Irena Kranjc je pomembno vplivala na razvoj specialno rehabilitacijske prakse,« je med drugim zapisano v obrazložitvi nagrade.

Priznanje je prejela na letošnjem 33. srečanju specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije v Piranu, kjer je bilo nagrajeno tudi glasilo Studenček iz CIRIUS-a Vipava kot naj bolj kakovostno otroško in mladinsko glasilo vseh zavodov za usposabljanje v Sloveniji.

Oglejte si tudi