Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Ajdovščina mesto tulipanov za kratek čas

V soboto, 10. aprila 2021, je potekala akcija Slovenske mreže prostovoljskih organizacij Slovenske filantropije 'Dan za spremembe', ki se je tokrat odvijala pod sloganom 'Premagajmo osamljenost'.

Več kot sto občinam in krajem se je pridružila tudi naša občina. Na pobudo Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina je v akciji na našem koncu sodelovalo 16 organizacij, društev in institucij, vključno z nekaterimi vzgojno - izobraževalnimi zavodi.Skupaj smo prispevali zanimiv kamenček k mozaiku 201 aktivnosti, ki so se v slovenskem prostoru odvijale v okviru dneva za spremembe.

Zaradi predčasnega zaprtja ustanov v zadnjem tednu preteklega meseca, smo akcijo zaključiliv sredo, 31. marca. Ajdovščina je zacvetela v čudovitih barvah in postala MESTO TULIPANOV ZA KRATEK ČAS. Mladinski center je idejo Slovenske Filantropije nadgradil s pridihom pomladi in izbral cvetlico TULIPAN, s katero je kot rdečo nit slogana 'Premagajmo osamljenost' povezal krog sodelujočih. Osamljenost je izziv današnjega načina življenja, ki postaja vedno večji, a s tulipani smo se povezali na poseben način in tako en dan spremenili v doživetje in spomin.

Dokazali smo, da stopamo en k drugemu in se znamo podpirati.

Sodelujoči: Otroški vrtec Ajdovščina, OŠ Col, OŠ Otlica, OŠ Dobravlje, OŠ Šturje, Zavod za šport Ajdovščina, IMP Ajdovščina, Društvo tabornikov Rod Mladi bori, PUM - O Ajdovščina, MSA Ajdovščina, MDPM Ajdovščina, VDC Ajdovščina - Vipava, Dnevni center Šent Ajdovščina, Dom starejših občanov Ajdovščina, Hiša Malorca Ajdovščina, Občina Ajdovščina.

Pripomogli ste, da je zacvetelo in zadišalo od ustvarjalnosti in kreativnosti. Ustvarili ste izjemne in edinstvene tulipane.

Ali ste tudi sicer vedeli, da so bili tulipani v 17. stol. tako dragoceni, da so dosegali ceno hiš. Da so se v času II. svetovne vojne zaradi lakote na Nizozemskem z njimi prehranjevali. Da, Nizozemska ni njihov prvi dom.

Hvala vsem za povratne informacije o poteku akcije. Najmlajši ste nam povedali, da ste bili navdušeni, ko ste s tulipani narisali nasmeh na obraz ljudi in jim s svojim majhnim prispevkom polepšali dan.

Tulipani so res nekaj posebnega!

Hvala podjetju Biterra d.o.o za finančno podporo akcije.

Oglejte si tudi