Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
13°C
10°C
JUTRI
20°C
6°C

Zavod IZRIIS na Srednji šoli Veno Pilon

Zavod IZRIIS je v četrtek, 15.3.2018, v sklopu serije delavnic programa 'Izberi zdravo življenje' obiskal dijake drugega letnika predšolske vzgoje. Njihov obisk je bil namenjen izobraževanju in osveščanju o škodljivih učinkih rabe tobaka ter aktivaciji mladih, da sami s svojimi dejanji prispevajo k zmanjševanju problematike. Program poteka pod okriljem Ministrstva za zdravje.

Zavod IZRIIS že 15 let deluje na področju primarne preventive, preprečevanja zasvojenosti in varovanja zdravja otrok in mladostnikov. Pri tem sodeluje s srednjimi in osnovnimi šolami z namenom preprečevanja in omejevanja uporabe tobačnih izdelkov, alkohola ter drog. Program intenzivno obravnava bolj pereča področja zasvojenosti pri mladih ter njene vzroke. Udeležence programa spodbuja preko aktivne udeležbe, izdelave konkretnih materialov in vse faze utemelji na metodi 'learning by doing' – učenje z delom.

Na marčevskem srečanju so se dijaki posvetili še zadnjim detajlom nastopa, ki ga bodo opravili v okviru redne prakse. Ogledali so si različne primere dela z otroki in analizirali pozitivne in negativne vidike. Razmišljali so, kako pridobljena spoznanja uporabiti pri svojem nastopu. Nazadnje so dijaki v dvojicah povadili svoj nastop in tako pridobili izkušnje in veščine javnega nastopanja, s čimer bodo mlajšim od sebe uspešno in zanimivo predstavili zdrave življenjske odločitve.

Naj zaključimo prispevek z izjavo izvajalke delavnic Špele Godnič, dipl. soc. delavke, ki pravi takole: "Želimo si, da bi s svojim delom in zgledom pozitivno vplivali na mlade in prispevali k temu, da bi se bili pripravljeni postaviti za svoje zdravje. Želimo si motiviranih mladih, ki bodo izbrali in živeli zdravo življenje."

Program 'Izberi zdravo življenje!' (Program varovanja in krepitev zdravja otrok in mladostnikov) sofinancira: Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, Mestna občina Ljubljana – Četrtna skupnost Bežigrad, Zavod IZRIIS, MKS, Klinika Pet Vet Ljubljana, Eranova, ŽLŠ, zasebni donatorji.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi