Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Komunalci na Ojstrem vrhu

V časopisu smo ajdovski komunalci pogosto omenjeni le zaradi povišanja cen, raznih nesoglasij med sosednjimi občinami in podobno. Res so delavci morda po krivici deležni samo kritik in za pohvalne besede zmanjkuje časa. Za lažje delo in dobre odnose med sodelavci je potrebna tudi sprostitev – tako telesna kot duhovna.
V letošnji jeseni smo se odločili, da naberemo nekaj pozitivne energije s pohodom po Planini. Domačin Jurij iz Tevč nas je povabil na mini Vrtovčev pohod, kateremu smo dali ime 'Jurčkov pohod'.

Izpred njegove hiše smo se podali navkreber po strmi poti proti vrhu. Vreme smo izbrali verjetno najlepše, kar jih je bilo v tem letnem času. Med potjo so poznavalci nabirali gobe, našli smo pa tudi nekaj kostanjev. Vodovodarji so pokazali trase, kjer se pretaka hubeljska voda proti Šmarjam. Ob poti so bile tudi zanimivosti, za katere nam je Jurij pripravil razlago. Tako smo na primer spoznali lokacijo, kjer je bilo pred leti jezero. Zanimiv je bil mejni kamen med Goriško in Kranjsko, ki so ga prav v teh dneh obudili iz pozabe in mu s spremljajočim napisom dali mesto, ki mu pripada.

Po dobri uri hoda se je skupina 27 pohodnikov ustavila na Ojstrem vrhu, kjer je bil krasen razgled. Sledila je skupna fotografija. Videti je bilo skoraj vse vasi, za katere delavci podjetja skrbimo.

Vračali smo se po poti skozi Lisjake ter zopet skozi gozdno idilo v Tevče. Tam pa sta nas  pričakala Jože in Primož s pečenim mesom in kostanji. Brane in Ivica pa sta pripravila palačinke.

Petkov popoldan smo si zapomnili po lepem vremenu, prijaznem gostovanju pri Juriju in ne nazadnje po uspešnem pohodu.

Aleš Brecelj

Oglejte si tudi