Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
PET.
17°C
3°C
Oceni objavo

Do Otliškega okna po stopnicah

Otliško okno bo poslej lažje dostopno – obiskovalcem bo omočeno še boljše doživetje ob ogledu, saj se bodo lahko varno spustili do te naravne znamenitosti. Na pobudo občanov v okviru participativnega proračuna je Občina Ajdovščina financirala ureditev okolice okna, med drugim tudi lesene stopnice.

Otliško okno obišče veliko pohodnikov, saj je mimo speljana tudi Slovenska planinska pot (transverzala). Ob poti je počivališče z informativnimi tablami, ki je dobilo novo mizo in klopi. Le redki obiskovalci pa so se do odprtine v steni tudi spustili, saj je teren precej strm. Varen spust nekaj deset metrov niže in imeniten razgled na Vipavsko dolino poslej omogočajo stopnice iz lesenih klad.

Ureditev okolice te naravne znamenitosti je deseti zaključen projekt iz Moje pobude - participativnega proračuna Občine Ajdovščina. V proračunu za leto 2017 je bilo predvidenih 183.000 evrov za 18 projektov, izpeljanih je torej deset v skupni vrednosti 104.000 evrov, šest jih je še v delu in bodo do konca leta končani, dva pa sta prenešena v naslednje leto.

Oglejte si tudi