Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

V Lični hiši v soboto odpirajo razstavo ilustracij "Pisane (ne) vsakdanjosti " Veronike Vesel Potočnik

Veronika Vesel Potočnik se na razstavi predstavlja z ilustracijami, ki so nastajale kot samostojne slike v različnih obdobjih. So tako utrinki različnih življenjskih pripetljajev kot tudi razmišljanja o globljih problemih sodobne družbe. Raztezajo se od pisanih živahnih motivik do črno-belih konstrukcij. Na videz različne podobe se združujejo v iskanju razmerja med svetlobo in temo ter v grajenju različnih vzorcev.

Veronika Vesel Potočnik se je rodila leta 1987 v Kranju. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo, kjer je diplomirala pri prof. Hermanu Gvardjančiču in prof. Milanu Eriču. Izpopolnjevala se je na grafični delavnici v Rheinu, v Nemčiji in na študijski rezidenci v Cite International des Arts v Parizu. Leta 2016 je na Ex-temporu Bled prejela nagrado za mladega ustvarjalca. Razstavljala je na številnih skupinskih razstavah doma in v tujini. Predstavila se je na samostojnih razstavah v ZDSLU v Ljubljani leta 2017, v Layerjevi hiši (2016), v galeriji Bala (2018), v Mali galeriji (2019) v Kranju. Leta 2019 je skupaj s Kajo Urh in Marušo Štibelj ilustrirala izbrane pesmi Franceta  Prešerna, ki so izšle v knjigi Morja široka cesta. Pod okriljem Lutkovnega gledališča Fru Fru je sodelovala pri likovni zasnovi lutkovne predstave O belem mucku, ki je bil čisto črn. Predstava je bila uvrščena na 18. festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica.

Občasno vodi individualne likovne delavnice za otroke v svojem ateljeju. Septembra leta 2019 se je  zaposlila v vrtcu, kjer z otroki različnih starosti raziskuje nova obzorja ustvarjalnosti. Skupaj slikajo, rišejo, odkrivajo zgodbe skozi kamišibaj in raziskujejo različne materiale.

Razstava bo na ogled od sobote, 17. aprila, do sobote, 8. maja 2021. V skladu s smernicami NIJZ in zagotavljanju varnega obiska galerije uradnega odprtja razstave ne bo. Video odprtja bo na ogled na www.licnahisa.com.
Na dan odprtja v soboto 17. 4. 2021 bo možen ogled razstave med 19. in 20. uro, ostale dneve pa po urniku galerije.

Niko Ličen

Oglejte si tudi