Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

V Lični hiši v soboto odpirajo razstavo grafik Igorja Ravbarja

V Lični hiši bodo od sobote, 13. marca, na ogled grafike Igorja Ravbarja. Avtor bo razstavljal grafike v 36. različnih tehnikah, ki jih je ustvaril v zadnjih nekaj letih. Motiv 'Mož na čolnu' je nastal kot interpretacija risb, vklesanih v skale, ki jih je opazoval na svojih številnih potovanjih.

Igor Ravbar je skozi desetletja razvil svoj grafični jezik, ki ponuja nešteto novih pristopov, modifikacij tehnike in skoraj neomejeno raziskovanje te občutljive likovne zvrsti. Razstava pomembno dopolnjuje dejavnost galerije Lična hiša kot galerije, kjer je prav grafika v ospredju. Posebnost tokratne razstave je tudi predstavitev matric, ki jih avtor postavi na ogled skupaj z grafičnimi odtisi in tako postanejo svojevrsten umetniški predmet.

Igor Ravbar, po izobrazbi inženir, je od leta 1994 zaposlen kot restavrator v Narodnem muzeju Slovenije, kjer se posveča predvsem izdelavi replik v originalnem materialu ter s konserviranjem in restavriranjem predmetov umetne obrti, orožja in oklepov. Kot ustvarjalec se je preizkusil v večjem številu likovnih tehnik, od fotografije, kiparstva do grafike. V slednji je z inovativnim pristopom razvijal nove eksperimentalne grafične tehnike. Na tem področju se je izpopolnjeval v sklopu grafičnih tečajev Mednarodnega likovnega centra. Leta 2018 se je udeležil tečaja japonske grafike pod mentorstvom Laure Boswell v Angliji.

V skladu s smernicami NIJZ in zagotavljanju varnega obiska galerije uradnega odprtja razstave ne bo. Na dan odprtja v soboto, 13. marca, bo možen ogled razstave med 19. in 20. uro, ostale dneve pa po urniku galerije.

Niko Ličen

Oglejte si tudi