Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
5°C
-6°C
JUTRI
7°C
0°C
Deli
2067

'Zrno na zrno...Kamen na kamen in kos lesa'

V soboto 24. marca smo v Lični hiši prisostvovali odprtju razstave s pomenljivim naslovom 'Zrno na zrno...Kamen na kamen in kos lesa'. S svojimi umetniškimi izdelki v kamnu in lesu se nam predstavlja oblikovalec Luka Boltar doma iz Nove Gorice

Luka Boltar, univ. dipl. ing. lesarstva ter ing. oblikovanja materialov je po maturi na Škofijski gimanziji Vipava nadaljeval študij lesarstva na Biotehnični fakulteti v Ljubljani. Po končanem študiju leta 2009 na področju lesne industrije praktično ni bilo mogoče najti zaposlitve, zato se je odločil za nadaljevanje študija oblikovanja materialov – smer kamen na Višji strokovni šoli v Sežani, kjer je leta 2016 študij zaključil z diplomskim delom Kamnit ambon v župnijski cerkvi sv. Andreja v Opatjem selu. Med študijem v Sežani je oblikoval lastno blagovno znamko izdelkov v kombinaciji kamna in lesa Woodlove stone (les ljubi kamen), ki jo razvija in dopoljnjuje v izdelke uporabne vrednosti, skulpture in nakit. Z veliko mero estetske dovršenosti v izdelke vdahne svoj kreativno inovativni oblikovalski potencial. Avtor razstave nam s svojimi razstavnimi eksponati dokazuje, da je mogoče hladnemu  kamnu v kombinaciji s toplim lesom vdahniti novo svežino in lepoto.

Večer so glasbeno obogatili Polona, Oskar in Jon Ličen, z avtorjem razstave pa smo se v prijetnem klepetu še kar lep čas družili. Razstava, vredna ogleda, bo odprta do 21. aprila 2018.

Niko Ličen

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!