Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

Odzven praspomina v Lični hiši

V soboto, 21. novembra, je bilo v Lični hiši odprtje zadnje razstave v nizu razstav v letošnjem letu. Razstavlja Brut Carniollus - vizualni umetnik in fotograf, ki se ukvarja predvsem z iz fotografije izhajajočim digitalnim kolažem.
Njegova dela so razstavljena in tudi nagrajevana po vsem svetu. Živi in dela v Radovljici, v zadnjih letih pa v vlogi paparaca zalezuje udeležence mednarodne likovne kolonije na Sinjem vrhu nad Ajdovščino.

Tokrat se predstavlja s serijo digitalnih grafik, ki so, čeprav popolnoma neočitno, nastale kot posledica zlorabe najrazličnejših fotografskih zapisov, katerih vztrajni zbiralec je avtor ter jih je poimenoval "odzven praspomina".

Sam ustvarjalec jih opisuje kot brezglutenske, hipoalergenske, postkonceptualne, ultraminimalistične organske abstrakcije. Zgodile naj bi se kot umetniška raziskava usodnih trenutkov ob velikom poku, ko je nastala prva raztrganina v tkanini praobstoja. Trenutki prvinskega razkola, ki še vedno odzvanjajo v nezavednem spominu materije, se na razstavljenih grafikah manifestirajo v subverzino asociativno provokacijo, ki jo avtor z nemajhnih veseljem izrabi kot izgovor za priročno poimenovanje posameznega dela.

Razstavljena dela kompozicijsko in barvito napoljnjujejo razstavni prostor Lične hiše. Razstava, vredna ogleda, bo odprta do 19. decembra.

Niko Ličen 

Oglejte si tudi