Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

V Lični hiši razstavlja Silva Vovk Kete

Z odprtjem razstave arhitektke in grafične oblikovalke Silve Vovk Kete v soboto 7. oktobra 2017 v Lični hiši v Ajdovščini smo obeležili praznovanje 14. obletnice delovanja Lične hiše.

Avtorica se nam predstavlja z retrospektivo svojega grafičnega oblikovanja, ki zajema obdobje tridesetih let. Tridesetletno obdobje ustvarjanja umetnice, rojene v Celju, ki pa jo je z deli navdihnilo življenje v Vipavski dolini, daje pečat marsikateremu izdelku in blagovni znamki v Vipavski dolini ter celotnemu slovenskemu prostoru.

Umetnico in njeno delo je na odprtju razstave predstavila likovna kritičarka Polona Škodič. Avtorica je  polna ustvarjlne energije, ki jo izraža skozi svoje oblikovalsko ustvarjanje, za katerega je deležna številnih pohval ter domačih in tujih nagrad. Njeni oblikovalski projekti so poznani po preciznosti, estetski dovršenosti in tržni učinkovitosti. Svojo odločnost prenaša na številne zadovoljne stranke s katerimi stopa v dialog, hkrati pa jih tudi vzgaja k učinkovitemu tržnemu pristopu. Svoje dolgoletne oblikovalske izkušnje skozi predavanja in seminarje uspešno prenaša tudi na nove generacije.  

Večer so z avtorsko glasbo obogatili: Lado Jakša, Polona Kunaver Ličen in Oskar Ličen. Več kot sto obiskovalcev je doživelo nepozaben praznični večer ob priznanih vinih posestva Berce in dobrotah, ki so jih pripravile Silvine prijateljice. Lepo vabljeni na ogled razstave, ki bo v Lični hiši odprta do 4. novembra. 
Niko Ličen

Oglejte si tudi