Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Slovenija odprta za umetnost 2019 - Sinji vrh - Lična hiša

Letošnja sedemindvajseta Slovenija odprta za umetnost 2019 je potekala v tednu od 23. 6. do 29. 6. 2019 na Sinjem vrhu nad Ajdovščino. Ekipa osemnajstih umetnikov iz petih držav je ustvarjala na temo z naslovom Pogled od zgoraj.

V sredo, 26. junija, je bilo v galeriji Lična hiša v Ajdovščini odprtje prve v nizu razstav Slovenija odprta za umetnost 2019. Razstavljeni so mali formati  – dela nastala na simpoziju.  Avtorje je predstavila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn in med drugim poudarila: »Želeli smo, da bi bil pogled s Sinjega vrha široko odprt, da bi predstavljal različne likovne poetike in kot kažejo že ta prva likovna dela, nam je to v polnosti uspelo.«  Dogodek so glasbeno popestrili trije mladi glasbeniki. Srečanje se je zaključilo na Sinjem vrhu z dnevom odprtih vrat v petek, 28. junija, z razstavo del velikega formata ter s podelitvijo nagrad za najboljše domače in tuje delo. Razstava bo v prihodnjih mesecih obiskala še galerijo Kosovelovega doma v Sežani, razstavišče Nikolaj Pirnata v Mestnem muzeju Idrija, Šivčevo hišo v Radovljici in Pavlovo hišo v Avstriji.

Gostitelj in glavni organizator srečanja je družina Vidmar - penzion Sinji vrh, ustanovitelj projekta je akademski slikar Klavdij Tutta, soorganizatorja mag. Polona Kunaver Ličen in David Ličen, umetniško že vsa leta uspešno vodi projekt umetnostna zgodovinarka Anamarija Stibilj Šajn.
Razstava v Lični hiši bo odprta do sredine avgusta.

Niko Ličen

Oglejte si tudi