Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
7°C
2°C
JUTRI
8°C
-2°C
4620

Slovenija odprta za umetnost 2017 - Sinji vrh - Lična hiša

Letošnja jubilejna, petindvajseta Slovenija odprta za umetnost 2017 je potekala od ponedeljka do petka (26. do 30. junija) na Sinjem vrhu nad Ajdovščino. Ekipa devetnajstih umetnikov iz osmih držav je ustvarjala na temo z naslovom Pogled od zgoraj.

V četrtek, 29. junija, je bilo v galeriji Lična hiša v Ajdovščini odprtje prve v nizu razstav Slovenija odprta za umetnost 2017. Razstavljeni so mali formati  – dela nastala na simpoziju.  Avtorje je predstavila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn. Dogodek so glasbeno popestrili Polona Kunaver Ličen na klavirju, Oskar Ličen na violini in Dejan Štemberger na hengu. Srečanje se je zaključilo na Sinjem vrhu z dnevom odprtih vrat v petek, 30. junija z razglasitvijo najboljšega dela, z razstavo velikega formata, kulturnim programon in druženjem z umetniki.

Gostitelj in glavni organizator srečanja je družina Vidmar - penzion Sinji vrh, ustanovitelj projekta je akademski slikar Klavdij Tutta, soorganizatorja mag. Polona Kunaver Ličen in David Ličen, umetniško že vsa leta uspešno vodi projekt umetnostna zgodovinarka Anamarija Stibilj Šajn.
Razstava v Lični hiši bo odprta do sredine avgusta.
Niko Ličen

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij