Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Razstava keramičnih izdelkov

V nedeljo, 15. oktobra, so člani Kulturno umetniško izobraževalnega društva »POC« priredili izjemen dogodek. V Palah, na bregu in v strugi Hublja, so postavili na ogled izdelke iz gline, ki so dve leti krasili morsko dno, nedaleč od obale Kostrene, na Hrvaškem. Razstava je plod triletnega dela na projektu, ki so ga izvedli s pomočjo Društva potapljačev »INA« iz Kostrene.
V prvem letu so izdelke ustvarjali ter oblikovali tudi nekaj značilnih podob domačega kraja ter okolice in zgodovinskih objektov, ki so v Ajdovščini tako lepo ohranjeni. Potapljači so jim poleti 2015 keramiko potopili v morje, na globini 30 metrov postavili razstavo ter posneli fotografije. Te so v lanskem letu razstavili pod naslovom "CASTRA NA MORSKEM DNU", najprej v Hiši mladih, nato pa še v Obrtnem domu, Dvorani 1. slovenske vlade, Bazi ter v avli Ljudske univerze v Ajdovščini in v predoru Valeta v Portorožu.
Letos poleti pa so jim izdelke, obogatene z morskim življem, potapljači dvignili iz morja in prvo razstavo z naslovom "... IN MORJE JE PUSTILO SVOJ PEČAT", so člani Društva "POC" pripravili v mesecu juliju, na obali Kostrene.
Tokrat pa so razstavo postavili v naravo, na breg in v strugo Hublja, katerega okolje ji je dalo še poseben čar, saj je tako lepo in v vsakem letnem času edinstveno. Odprtje razstave je popestrila Dramsko pevska skupina Zarja s pesmijo, gospa Vanda Žvanut z avtorsko poezijo in Gal Furlan, ki je iz raznih inštrumentov izvabljal čudovito glasbo. Udeležence odprtja je nagovorila predsednica društva, Vesna Bratina, tematsko izdelavo izdelkov in postavitev razstave pa je obrazložila Miroslava Hrovatin. Razstava, ki je bila na ogled samo tistega dne, je bila dobro obiskana, saj je poleg povabljenih, čudovit, sončen dan privabil mnoge sprehajalce in mimoidoče.

Obiskovalci so bili nad razstavo navdušeni.
Polanc Janja

Oglejte si tudi