Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Društvo 'POC' uspešno v letu 2017

Člani Društva 'POC' ponovno razstavljajo, tokrat v avli Ljudske univerze v Ajdovščini. Razstavo so poimenovali 'Obrazi današnjega časa'.
Leto 2017 se je izteklo, Kulturno umetniško društvo POC pa ga je zaključilo uspešno in sicer z razstavo v avli Ljudske univerze v Ajdovščini. Na ogled so obrazi, izdelani v različnih tehnikah, veseli, resni, zasanjani, barviti, skrivnostni ...
Člani društva so zadovoljni z rezultati svojega umetniškega dela v lanskem letu, ki je zahtevalo veliko ur ustvarjanja, priprav na razstave, učenja novih tehnik, deležni pa so bili tudi pohval in uživanja v lepih trenutkih.
Zelo odmevne in dobro obiskane so bile razstave podvodnih fotografij keramike, ki so bile postavljene na različnih lokacijah v Ajdovščini - v Obrtnem domu,  v Dvorani prve slovenske vlade - v sklopu proslave ob dnevu slovenskega kulturnga praznika,  v razstavnem prostoru  Baze, v avli Ljudske univerze ter v mesecu juliju, v tunelu Valeta v Portorožu - v organizaciji Repyartriuma 2017.

V času  velikonočnih praznikov so sodelovali na razstavi pirhov v Vipavskem Križu, kjer je trenutno na ogled tudi razstava jaslic. Poleti so se udeležili Ex tempora v Kostreni, na Hrvaškem. Tam so na obali postavili na ogled razstavo keramike, ki je bila dve leti na morskem dnu. Te izdelke so v mesecu oktobru razstavili tudi v brzicah Hublja, v Palah.

V Hiši mladih je junija prvič samostojno razstavljala članica društva Nadja Lešnjak. Avtorica je razstavi dala naslov 'Lik ženske'.  V mesecu avgustu pa je v avli Ljudske univerze na ogled postavila svojo prvo razstavo Vesna Bratina.
Svoje znanje so člani nadgrajevali skozi vse leto. Udeležili so se tečaja dekoracije keramike v Kobaridu, tehnike rakuja v Mančah, delavnice obvare v Tolminu. Sodelovali pa so tudi na dogodku InCastra v Ajdovščini in Matuljska kolajnica v Mučićih.

Leto so zaključili z razstavo 'Obrazi današnjega časa', ki je v avli Ljudske univerze na ogled še do 10. januarja 2018.

Oglejte si tudi