Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
15°C
-2°C
PON.
15°C
-3°C
Deli
7335

V Lični hiši se lahko sprehodimo po 'Skrivnostnem gozdu'

V soboto, 13. maja se je v Lični hiši v Ajdovščini odvijal prav poseben dogodek. Pravljico 'Skrivnostni gozd' je številnim otrokom pa tudi odraslim pripovedovala avtorica Polona Kunaver Ličen, stene Lične hiše pa krasijo originalne ilustracije Anje Kranjc.

Še po tiskarski barvi je dišala slikanica 'Skrivnostni gozd', skupno delo dveh domačih umetnic, ki kot samozaposleni v kulturi delujeta na našem področju: Polone Kunaver Ličen in Anje Kranjc. Polona se tokrat predstavlja kot pisateljica, Anja pa kot ilustratorka. To je njena prva ilustrirana knjiga, saj je Anja po osnovnem poklicu kiparka, vendar se v zadnjem času uveljavlja tudi v drugih likovnih tehnikah. 
Knjiga je nastajala v sodelovanju med ilustratorko Anjo in pisateljico Polono v obdobju njunih porodniških. Njuni otroci, ki so jima v inspiracijo, nastopajo tudi v tej knjigi.

Na odprtju razstave so večer glasbeno obogatili Polona, Oskar in Jon Ličen. Slikanica je bila izdana pri založbi Narava iz Kranja, projekt pa  je podprla Občina Ajdovščina. Razstavo si je mogoče ogledati do sobote 27. maja. Slikanica 'Skrivnostni gozd' je lahko lepo in primerno darilo otrokom.

Niko Ličen

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!