Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
9°C
-3°C
JUTRI
8°C
-3°C
Deli
7423

Ilustracije treh v Lični hiši

V soboto 25. februarja je bila v Lični hiši odprta razstava z naslovom »Ilustracije treh«. Tri ilustratorke mlajše generacije: Marta Bartolj, Nina Meglič in Ajda Erznožnik na skupinski razstavi predstavljajo svoje ilustracije tako za otroke, kot tudi za odrasle. Male žverce, domišljijske podobe, cvetlice in pošasti se sprehajajo po slikah, ki razkrivajo neštete tehnike domačih ustvarjalk.

Nina Meglič poenostavlja posamezne oblike iz narave in jih sestavlja v novo pripovedno celoto. Prav tako stilizira živali in človeka, kjer skuša skozi mimiko telesa in obraza prikazati, kaj se skriva za fizično formo. Zase pravi, da je tehnika v službi pripovednosti in le redko obratno. Sama tehnika ji ne pomeni dosti, če nima še pripovedne globine.

Ajdi Erznožnik  je živalski svet i nadvse blizu in živali rada na različne načine upodablja že od malega. Že kot otrok je najraje risala stripe s počlovečenimi govorečimi živalmi. Glavni junaki so bile predvsem miši. Ob njihovih situacijah si lahko zamišljamo vedno nove zgodbe. Spominjajo nas na dejstvo, da sta človeški in živalski svet prepletena bolj, kot se včasih zavedamo.

Marta Bartolj  s  tem, da ustvarja in od tega tudi živi, so se ji uresničile otroške sanje. Kadar človek nekaj opravlja z veseljem in strastjo tega ne more imenovati služba, ampak poslanstvo. Pri ustvarjanju išče radovednega otroka, ki okolico dojema z veliko začudenostjo, presenečenjem in včasih šokom. Narava otroka je iskrena, brez pretvarjanja. Želi si, da so takšne tudi njene ilustracije.

Razstavo so glasbeno obogatili učenci glasbene šole Vinko Vodopivec iz Ajdovščine. Zanimive, prisrčne in barvite ilustracije si je  v Lični hiši vredno ogledati do 25. marca.


Niko Ličen

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!