Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Bojan Bole - v spomin (1953 - 2017)

Ko smo se junija s širokimi nasmehi in lepimi željami razšli, niti za trenutek nismo pomislili, da se ne bomo več videli.

Avgusta smo izvedeli, da si hudo zbolel. Tiho smo obsedeli vsak na svojem stolu in se nemo zazrli v tvoj prazni prostor. Vse pozitivne misli in dobre želje smo tisti trenutek usmerjali vate in želeli, da se čim prej vrneš med nas.

Tudi v teh težkih časih nisi pozabil na nas in na svoje učence. Prvi šolski dan so razredniki učencem prebrali pismo, ki si jim ga napisal in jim v njem zaželel uspešno šolsko leto.

Ko smo v sredo izvedeli, da se je tvoja zemeljska pot končala, smo onemeli v bolečini. Utihnili smo in vsak pri sebi je razmišljal, kaj vse si nam dal.

Bil si človek, ki je okrog sebe širil pozitivno energijo, nasmeh in dobro voljo. Bil si človek, ki ga je vsak moral imeti rad. Nikoli nisi nikogar užalil, za vsakogar si našel dobro in prijazno besedo. Bil si čuteč sogovornik in poslušalec. Znal si potolažiti sodelavca, v pravem trenutku si vedno našel pravo besedo.

Bil si učitelj z dušo in srcem. Navduševal si mlade, da so se posvečali umetnosti, obiskovali krožke in sodelovali na raznih natečajih v domovini in tujini.Vedno in povsod so tvoji učenci navduševali s svojimi deli in domov prinašali priznanja.

Bil si odličen delavec in se posvečal tudi drugemu delu.

Pred desetimi leti ti je bila zaupana naloga, da ustvariš likovno podobo naše šole. Oblikoval si podobo drevesa, ki trdno stoji na svojem mestu in je vpeta v okolje, a dopušča svojim sadežem, da odidejo v svet. Danes je znak naše šole najvišje priznanje, ki ga dobi učenec za  svoje izjemne dosežke.

Ta znak je porodil idejo o likovnem natečaju Drevo. Zaživel je pod tvojim okriljem, prerastel lokalne okvire in postal državni.Letos praznujemo 10. obletnico likovnega natečaja. Žal tokrat nagrad in priznanj ne boš podeljeval ti, ne boš nas razveseljeval s svojo hudomušnostjo in neverjetnim občutkom za materinščino.

Posebno delo pa si opravil, ko si začel s pomočjo sodelavcev oživljati Klemenčičevo dediščino. Pod tvojimi čudežnimi prsti so nastale lutke, marionete, ki so v rokah učencev navduševale gledalce. Izdelal si oder, scene. Zavesa se je odprla in Pantalon je po 100 letih ponovno pozdravil občinstvo v Šturjah. Tvoje lutke so začarale mlade in starejše gledalce.Po končanih predstavah si vedno z veseljem pokazal obiskovalcem lutke, jim povedal, kako si jih izdelal in kako delujejo. Neizmerno si bil ponosen na mlade lutkarje, ki so z velikim žarom igrali v lutkovnih predstavah in ponesli tudi tvoje delo širom Slovenije.

Bojan, zavesa se je zaprla. Ostala sta le tišina in spoznanje, da si za vedno odšel, a v naših srcih boš vedno živel.

Počivaj v miru.

Kolektiv OŠ Šturje Ajdovščina


Oglejte si tudi