Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Martina Batič na čelu zbora francoskega radia

Ena najboljših slovenskih zborovskih dirigentk mlajše generacije Martina Batič bo septembra prevzela vodenje 95 članskega mešanega zbora Radia France.

Ajdovska zborovska dirigentka Martina Batič, ki je do konca lanskega leta načelovala Zboru Slovenske filharmonije, je ob vseh svojih uspešnih projektih že sodelovala tudi z zborom francoskega nacionalnega radia. Sodelovanje je bilo očitno zelo uspešno, saj so jo povabili k prijavi na razpis za šefa zbora in jo tudi izbrali. Septembra bo tako Martina Batič stopila na čelo enega največjih mešanih zborov, ki šteje kar 95 članov. Sama pravi, da se zaradi nove zaposlitve ne bo preselila v Pariz, v francoski prestolnici bo delovala občasno, pač takrat, ko bo potrebno. Še naprej bo glasbeno delovala tudi doma in v tujini.

Martina Batič ima v svoji karieri zapisanih že vrsto pomembnih uspehov in priznanj, med drugim je že osvojila nagrado najprestižnejšega zborovskega tekmovanja za mlade dirigente Eric Ericson, za kar je prejela tudi priznanje Občine Ajdovščina.  

Oglejte si tudi