Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Zarja in pritrkovalci praznovali

V Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini se je na letni prireditvi predstavila Dramsko pevska skupina Zarja DU Ajdovščina z gosti, Pritrkovalci Lokavec.
Zarja je za svoj 11. rojstni dan združila petje s pritrkavanjem, zvokom trobente, klavirja in harmonike. Prireditev je vodila in v krasen šopek povezala Milojka Dobovšek. Zarji je v ponos veliko število nastopov, ki se zvrstijo skozi vse leto. Sodeluje na proslavah veteranov, čebelarjev, srečanjih starejših, v domovih starejših občanov, vrtcih, krajevnih skupnostih, medgeneracijsko z otroci osnovnih šol, srečanjih ljudskih pevskih skupin, radijski prireditvi … V posebno čast pa si šteje nastop za Slovence v Frankfurtu ob slovenskem kulturnem prazniku in ob odprtju razstave fotografij rojaka dr. Evgena Bavčarja v Bruslju. Na tekmovanju ljudskih pevskih skupin je bila dobro ocenjena. Število nastopov se tudi letos približuje številki 50. 

Prireditvi so poseben čar dodali Pritrkovalci Lokavec; Maja Bratina, Eva Bras, Stane Lokar, Anej Babič, Urban Kompara in Dominik Ličer. Vsi so mladi a izkušeni pritrkovalci, letos so praznovali 10. obletnico delovanja. So glasbeno izobraženi, pojejo, igrajo na različne inštrumente in pišejo glasbene priredbe. Njihovi mentorici sta Nada Blažko in Beti Babič.

Kot se za letno prireditev spodobi, sta za 10. let delovanja v skupini priznanji prejeli Ana Žgavec in Silvija Lah.

V avli dvorane pa so se predstavili fotografi Društva upokojencev Ajdovščina. Na letošnjih foto potepih so zbrali motive Ajdovščine in okolice in jih predstavili na razglednicah. Razstava fotografij in razglednic je na ogled v Hiši mladih v Palah.

Nevenka Vidmar, foto Vid Šibelja, Gregor Lesnik in Roman Žonta

Oglejte si tudi