Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Kiparska delavnica

Kamnoseki iz kamnoseške skupine Manče, ki deluje v okviru društva Most, smo se po dveh letih ponovno udeležili kamnoseške kiparske delavnice pod mentorstvom Franca Kocjana. V zadnjih letih smo izdelali številna obeležja, spomenike in skulpture po Sloveniji in v zamejstvu. Tokrat smo bili gostje občine Starše pri Ptuju. Iz dolenjskega kamna smo izdelali smo dva pitnika. Prvi pitnik je postavljen v vaškem središču v Staršah, drugi pa ob cerkvi v Marjeti na dravskem polju.
Delovni prostor smo dobili ob pokopališču v Staršah, nastanjeni pa smo bili v gostilni Čelan v Slovenji Vasi blizu Zlatoličja. Iz naše kamnoseške skupine Manče smo se delavnice udeležili: Florjan Bajc, Slavko Likar, Matija Repič, Majda Bajc, Marjan Polanc in Jože Vouk. Skupini sta se pridružila še naša stara znanca Rado Čepič iz Mednega ter mentor Franci Kocjan iz Zagrada.
Delo je bilo kar intenzivno. V dobrih treh dneh smo poleg obeh pitnikov obdelali še dva kamna z napisom PITNA VODA. Izdelali smo še tri kamnite izdelke, s katerimi smo obdarili občino Starše in dva najbolj zaslužna za izvedbo projekta. Tako smo se jim zahvalili za njihovo gostoljubnost.

Nekoliko utrujeni, vendar zadovoljni z rezultati našega dela, smo se v petek popoldne poslovili od prijaznih domačinov. Ob odhodu, v soboto 21. septembra, smo bili v sklopu vaške prireditve 'Pozdrav jeseni', prisotni še na slavnostnem odprtju obeh pitnikov.


Marjan Polanc

Oglejte si tudi