Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
7°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Mlinotestu kar 31 zlatih odličij

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je tudi letos podelila priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, svežih slaščic, keksov in testenin. Komisija neodvisnih strokovnjakov je na 22. ocenjevanju presojala zunanji izgled, senzorične lastnosti in druge parametre kakovosti izdelkov. Mlinotest je letos prejel kar 28 zlatih odličij za kruh, pekovsko pecivo, fino pecivo, sveže slaščice in kekse ter 3 zlata odličja za testenine. Zlato priznanje potrošnikom sporoča, da je izdelek visoke, nadzorovane in kontinuirane kakovosti, privlačnega izgleda in odličnega okusa, zato potrošnikom olajša nakupno izbiro.

»Izredno smo veseli vseh prejetih priznanj za naše delo, ki so potrditev našega truda za visokokakovostne in inovativne izdelke ter za ohranjanje naše več kot 150-letne tradicije,« je ob prejetih priznanjih izpostavil Danilo Kobal, predsednik uprave Mlinotesta. »Zlata priznanja GZS so potrditev odličnosti naših izdelkov, saj gre za strokovno neodvisno ocenjevanje, na katerem je vedno izredna konkurenca. V Mlinotestu si prizadevamo za ohranitev tradicionalnih okusov, ki jih potrošniki pri naših izdelkih cenijo, hkrati pa se trudimo nenehno razvijati in ustvarjati nove ter inovativne izdelke, ki izpolnjujejo vse zahteve glede kakovosti in s katerimi soustvarjamo prehranske trende. To dokazuje tudi letošnje zlato priznanje našemu izvrstnemu veganskemu krofu, ki je lanska novost in so ga potrošniki že vzeli za svojega. Izjemno smo ponosni tudi na naš krof z mareličnim polnilom, ki je letos prejel zlato odličje za kakovost že kar osmo leto zapored. Krof že dolgo ni več zgolj pustna sladica, temveč je tista sladka nagrada, ki si jo vsak rad privošči za malico in zadovoljni smo, da že vrsto let razveseljujemo naše potrošnike z našim prvakom,«

Letos so bili z zlatim odličjem za kakovost nagrajeni naslednji Mlinotestovi izdelki:

-kategorija kruha: Kraševec - ovseni kruh z orehi 400 g (petič zapored), Ajdov kruh z orehi 400 g (petič zapored), Kruh za žar 500 g, Rustikalna bela štruca 500 g (sedmič zapored), Beljakovinski kruh 400 g, Bela štruca 500 g, Temna štruca, 500 g, Rustikalna bela štruca 400g.

-kategorija pekovskega peciva: Žemlja pšenična mešana 60 g, Bela žemlja 60 g, Bela kajzerica 60 g, Žemlja s semeni 60 g, Pletenka s sezamom 80 g, Pletenka z makom 80 g, Baby kruhek 60 g, Žemlja 70 g, Hamburger bombeta 90 g, Ovsena kajzerica 60 g, Kajzerica 65 g, Žemlja 70 g, Hamburger bombeta s sezamom 90 g.

-kategorija finih pekovskih izdelkov: Krof z mareličnim polnilom 80 g, Vegan krof 80 g, Zlata orehova potica 600 g, BrowniesKarimAtelier Mlinotest 200 g, Rogljiček z marmelado 80 g, Poli štručka s sezamom 120 g, Potica Naše nam paše Lidl.

-kategorija testenin: Divitapirini tortelini s pršutom 250 g, Divita ravioli špinača in ricotta 250 g, Divita Biopolnozrnati ozki rezanci 250 g.

 

V vseh letih senzoričnega ocenjevanja, je Mlinotest skupno prejel kar 243 zlatih odličij. Od tega letos 31 in sicer8 zlatih priznanj v kategoriji kruha, 13 zlatih priznanj v kategoriji pekovskega peciva, 7 zlatih odličji v kategoriji finih pekovskih izdelkov ter 3 zlata odličja za testenine.

 

Oglejte si tudi