Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Glasbene in besedne urice

Mesečni dogodek 'Glasbene in besedne urice' v domu starejših občanov v Ajdovščini, vsebinsko organizira in vodi Super senior Štefan Čičigoj ob polni podpori vodstva doma. Za glasbeni program in njegovo izvedbo je zadolžen glasbenik Bojan, tehnični delavec doma, občasno sodelujejo tudi posamezni strokovni delavci doma.
Ljubiti resnico, častiti lepoto, ohranjati vero in pogum, ohranjati veselje, gojiti ljubezen .../ Ksenija Blazetič: Skrivnost srca/
Glasbeno vzdušje pogosto dopolnjujejo tudi literarne pripovedi različnih avtorjev. Veliko pozornost je vzbudila pesniška zbirka Skrivnost srca, ki jo je v pomladanskem času predstavila delavka doma Ksenija Blazetič. V uvodnem delu zbirke je svoje pesmi predstavila z naslednjimi nagovornimi besedami: "V tej knjižni zbirki so predstavljene vse moje pesmi, ki so nastajale zadnje tri leta. Nastajale so po občutku in navdihu skozi trenutke, ki sem jih doživljala v svojem vsakdanjem življenju. Bistvo teh pesmi oziroma sporočil je, da je srce tisto v katerem so skriti vsi odgovori na naša vprašanja. Vsak v sebi nosi te odgovore, le odkriti jih mora in priti do spoznanja, da življenje niso samo materialne stvari, življenje je nekaj globljega, nekaj kar daje človeku smisel njegovega bivanja. To spoznanje je zakopano v vsakem človeku od nas kot skrivnost srca človekove duše."

Predstavitev avtorice je spretno vodila delovna terapevtka Mojca ob petju pevskega zbora Vipavski vrabčki, ki ga že leta prizadevno vodi prostovoljka, pevka Nives Ferjančič. Celotni program je znatno obogatilo sodelovanje pevskega zbora Društva Štirje letni časi. Stanovalci doma so srečanje toplo in navdušeno spremljali in sprejeli.

To ni pravljica, ampak zgodba, ki se pravkar dogaja. / Taras Trebše: Zgodbe iz srca za dušo/

Glasbena in besedna urica v mesecu juniju je bila namenjena kratkim zgodbam, ki jih je spisal Taras Trebše in jih predstavil pod skupnim naslovom Zgodbe iz srca za dušo. Avtor se poleg pisanja proze in poezije ukvarja s slikanjem in fotografijo. Zgodbe so prebirali člani Dramske skupine Društva Norma7 in stanovalka doma gospa Ana, celotno dogajanje je vodil Super senior Štefan Čičigoj.

Kratke zgodbe in njihova nedvomna sporočila so poslušalce, stanovalce in njihove svojce prijetno presenetila. Bila je to razgibana urica žive besede.

I.K.

Oglejte si tudi