Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Evropska Ultra Trail sejemska turneja – Maria Alm, Budimpešta, Lugano

Organizatorji mednarodnega in največjega ultra trail dogodka v Sloveniji, se zavedamo pomena prave promocije in vpliva le te na uspeh in rast dogodka UTVV Slovenia. Skladno z marketinškim načrtom, že tretje leto zapored obiskujemo trail tekaške sejme po vsej Evropi. V letošnjem načrtu imamo 10 trail dogodkov v Sloveniji in Evropi.
Do sedaj smo obiskali že 5 sejmov, zadnji trije v mesecu juniju, so bili že namenjeni promociji  6. izvedbe UTVV (Ultra Trail Vipava Valley), ki bo potekal v maju 2020.

Med 31. 5. in 2. 6. 2019 smo obiskali partnerski trail dogodek v Maria Alm, pod Salzburgom, kjer se je na šestih tekmah zbralo 1.700 tekačev iz celotnega sveta. Ker je nemško govoreči trg v strukturi gostov UTVV sorazmerno še nerazvit, ocenjujemo udeležbo in krepitev vezi s partnerji iz Avstrije, kot ključno za nadaljnji prodor na to, za nas pomembno tržišče.

Med 7. 6. in 9. 6. smo gostovali pri močnem partnerju na Madžarskem, kjer se je v okolici Budimpešte zbralo in teklo preko 1.300 tekačev. Na prireditvi smo poleg sejmske stojnice imeli tudi vrhunske trail tekače, ki so Vipavsko dolino in UTVV zastopali na ultra trail tekmah. Člana UTVV RaceTeama, Jan Božič in Ana Čufer sta nanizala zmage na 84 in 29 km. Madžarsko tržišče je drugo najpomembnejše za Italijanskim, letos smo na UTVV gostili preko 100 Madžarov. V prihodnje vidimo velik potencial po še večjem obisku Madžarov.

Med 13. 6. in 16. 6. smo obiskali zadnji trail v 3 tedenski turneji, partnerski Scenic Trail, ki se nahaja v italijanskem predelu južne Švice v okolici jezera Lugano. Scenic trail je največji partnerski trail, s 2.700 tekači iz 60 držav. Dvoletno partnerstvo s Švicarji je že obrodilo sadove, na sejmu pa smo vezi še okrepili in se dogovorili za še tesnejše povezovanje, predvsem na področju marketinga.

V letošnjem letu nas tako čaka še 5 sejmov, prvi na Koroškem med 7. 8. in 9. 8. – K24 Ultra Trail, nato največji Ultra Trail dogodek na svetu v Chamonixu med 27. 8. in 2. 9. 2019, sledi Kranjska Gora Trail Run 20. 9. 2019. V oktobru pa še dva velika sejma, na Poljskem, Lemkowyna Ultra Trail in Dalmacija Ultra Trail v Omišu.

Naše sejemsko dogajanje, prepoznavnost dogodka in nenazadnje tudi prepoznavnost Vipavske doline smo obogatili s prospekti in vini Vipavske doline, katere je prispeval Zavod za turizem TRG Vipava, za kar se jim lepo zahvaljujemo.

 

UTVV Slovenia

Boštjan Mikuž

Oglejte si tudi