Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Diamantni in zlati pari

Praznovanje diamantnih in zlatih obletnic poroke članov Društva upokojencev Ajdovščina je že tradicionalna prireditev. Prvo tako srečanje je bilo 1978 in vztrajnost vodstva društva je pripomogla, da je bil ta prijeten dogodek tudi v letošnjem maju.

Ob zgodnji večerni uri se je v piceriji Anja zbralo štirinajst zakonskih parov. Dobrodošlico so jim pod vodstvom zborovodja Mirana Rustja zapele pevke ženskega pevskega zbora Večernica. V nagovoru jih je pozdravil predsednik društva upokojencev Milan Marc. Kulturni program so dopolnile pevke dramsko-pevske skupine Zarja pod vodstvom Marije Terčelj.
Ob veseli glasbi in pesmi z Maurom Deferrijem je prvi del večera hitro minil. Po slavnostni večerji so prisotne obiskali grofica, grof in dvorjan Tonček z Blejskega gradu. Oblečeni v srednjeveška oblačila so predstavili družabno življenje na gradovih in ob glasbi tistega časa zaplesali grajska plesa. S Prešernovo pesmijo o povodnem možu so nas posvarili pred prevzetnostjo. Grofica nam je hudomušno zaupala kako poskrbi, da ima grof prvi dve in zadnji dve besedi; seveda govorimo o prvih dveh: »Prosim draga,« in zadnjih dveh: »Da, draga«. Sledile so kratke predstavitve in zapisi iz življenja vsakega para, ki je v spomin prejel plaketo. Poleg stiskov rok, objemov in nasmeškov smo v čestitke vključili še nežne ljubezenske verze.

Prijeten dogodek je bil priložnost za druženje in obujanje spominov. Ob petju, glasbi, plesu in spodbudnih besedah je večer hitro minil v odličnem razpoloženju.

Srečen zakon je nekaj najlepšega v življenju. Za diamantna in zlata leta medsebojne ljubezni in sožitja je potrebna velika mera potrpežljivosti in dobrotljivosti, tudi sreče. Zato vse letošnje slavljence spoštujemo, se veselimo z njimi in jim želimo še mnogo let skupnega življenja v zdravju in harmoniji.

 

Alenka N. Bizjak

Oglejte si tudi