Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Blagoslov konj v Vipavi

Decembra smo v Vipavi izvedli že tradicionalni blagoslov konj. Konjeniki so se zbrali pred osnovno šolo Draga Bajca in v koloni prispeli pred domačo cerkev sv. Štefana, kjer sta jima gospod škof Metod Pirih in domači župnik g. Alojz Furlan sta jima podarila blagoslov. Vsakega konjenika so predstavili in mu ponudili kozarček vipavskega vina, konju pa blagoslovljen kruh in sol.
V povorki je izstopal furman Stibilj, ki je na železnem vozu prevažal v hlod izklesane božične jaslice. Konjeniki so še enkrat obkrožili domačo cerkev in se preselili na glavni trg, kjer se je prireditev nadaljevala. Slavnostna govornica (evropska poslanka ga. Šulin) je spregovorila o naši domovini. Vernika Tomažič in Matic Tomažič pa sta nam dan polepšala z recitacijo domoljubnih pesmi.
Program smo nadaljevali s prikazom četvork konjeniškega kluba Štak pod vodstvom njihovega predsednika Pavla Štambergerja in g. Puca, ki je prikazal vestern jahanje. Vsi udeleženci so si po skupnem kosilu zaželeli srečno pot proti domu, ter ponovno srečanje nasledno leto.Organizator prireditve, Konjeniško društvo sv. Štefan Vipavska dolina, se vsem udeležencem zahvaljuje za njihovo udeležbo. Prav posebno pa se organizator zahvaljuje   posameznikom, društvom in vsem drugim za njihovo pomoč pri izvedbi blagoslova konj.


Rafael Premrl

Oglejte si tudi