Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

5. Turistična Moto Avantura - Wajdušna 2022

Po dvoletnem premoru se bo v Ajdovščino ponovno pripeljala Turistična Moto Avantura (5. T M A -Wajdušna 2022) v organizaciji Moto kluba Q Vejtr Wajdušna, ki bo v soboto, 11. junija od 9.00 dalje za bivšo vojašnico Srečko Kosovel pri Upravni enoti Ajdovščina. V primeru res slabega vremena bo prireditev prestavljena na naslednjo soboto v juniju (18. 6. 2022).

Turistična Moto Avanturaje motoristično srečanje, kjer je v ospredju druženje in sodelovanje udeležencev na poti. Med vožnjo bo potrebno odkrivati, se orientirati in iskati naloge, ki jih bodo imeli zastavljene v gradivu, ki ga udeleženci dobijo ob prijavi na startu. Vožnja med točkami bo popestrena še z raznimi igrami in z vožnjo po lažjem poligonu.

Najmlajši udeleženci se bodo lahko pomerili s poganjalčki na njim prirejenem poligonu - seveda bodo za sodelovanje tudi nagrajeni. Na prireditvi se bo predstavila Agencija za varnost prometa, ekipa prve pomoči bo predstavila oskrbo poškodovanega motorista, društvo starodobnikov Vipavska dolina pa bo predstavilo starodobne motorje.

Na predvideni poti, dolgi med 70 in 90 km, bo potrebno reševati določene naloge, ki so zgodovinskega in aktualnega značaja. Trasa bo potekala po poteh in krajih Vipavske doline ter po obronkih Trnovskega gozda in Krasa, ki jih običajno ne obiščete. Na ta način boste bolje spoznali Vipavsko dolino, njeno zgodovino, običaje in domačine še z druge perspektive.

Vabljeni vsi motoristi, da na ta edinstven in pristen način odkrijete lepote in čare naše lepe Vipavske doline.Turistična moto avantura je, kot že samo ime pove, bolj turistično obarvana, naloge pa povezane z lokalnimi znamenitostmi. Ne glede na zbrano število točk pri opravljenih nalogah bodo zmagovalci vsi, ki se bodo dogodka udeležili, saj pri takih druženjih motoristov niso toliko pomembni rezultati pač pa predvsem druženje in nova avantura.

Vabljeni ste k sodelovanju tudi morebitni sponzorji in donatorji ter okoliški kmetje, ki bi radi predstavili svoje pridelke in izdelke motorističnim udeležencem in njihovim simpatizerjem (qvejtr@gmail.com)

Elvis Marc, predsednik

Oglejte si tudi