Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

15-obletnica 'Bričniškega žura'

Vsako leto, v začetku junija, v zaselku 'Brith' v Velikih Žabljah zadiši po dobrem. V vikendu nad zaselkom se že petnajsto leto zapored srečujejo stari in mladi. Srečujejo se člani družin, ki v tem zaselku živijo, ter družin, ki so tu živele, a so se pred časom odselile. Prijetno druženje popestri odlična hrana z žara, ki nastaja pod spretnimi rokami Valentina Cigoja, enega izmed pobudnikov srečanja, skupaj z Danico Zonjič.

Druženje krepi prijateljske odnose. Namenjeno je izmenjavi mnenj in izkušenj, ohranjanju vezi in pomenu medgeneracijski odnosov. Tako je na letošnjem srečanju najstarejša udeleženka štela častitljivih 93 let, najmlajša, pa le štiri mesece. Prav zanimivo je, kako se srečanju vsako leto pridruži nov član. A kolo življenja se neprestano vrti, zato nas tudi kdo od udeležencev žal zapusti.

Druženje se odvije ne glede na vreme, ne ustavi ga niti dež. Le epidemija v preteklem letu je bila ključni razlog za odpoved. Prav zato je bilo letošnje druženje, po enoletnem premoru, še bolj zanimivo in prijetno.

Anja Jamšek Furlan

Oglejte si tudi