Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

10 podjetnih se vrača po poletnem premoru

Po uspešno izvedenih šestih pogovornih večerih z različnimi podjetniki iz Vipavske doline, pričakujemo še zadnje štiri povabljene goste pri projektu '10 podjetnih', ki ga izvajajo na Inštitutu za mladinsko politiko. Pri celotnem projektu sodeluje 10 podjetnikov, ki so pripravljeni sporočiti mladim, da je za uspeh v življenju potrebna potrpežljivost in vztrajnost na vseh področjih, kjer so dejavni, ter jih spodbuditi k razmišljanju o svoji podjetniški poti.
V preteklih mesecih smo lahko spoznali zanimive zgodbe uspešnih posameznikov. Projekt je otvoril priznani kuharski mojster Tomaž Kavčič, ki se je osredotočil na to kako pomembno je biti inovativen v podjetništvu, če želiš uspeti na najvišjem nivoju. Naslednja se nam je pridružila fotografinja Ana Kete, ki je kljub svoji mladosti dosegla že veliko uspehov na svojem področju. Na tretjem pogovornem večeru sta se nam pridružila Rok Gulič in Mitja Sajovic iz podjetja Ollo. Predstavila sta nam podjetništvo kot način življenja ter ostala v spominu po delitvi osebnih zgodb, ki si jih marsikdo ne bi upal deliti s tako široko publiko. Pri projektu 10 podjetnih sta sodelovala tudi zmagovalec natečaja Mlad Lidlov vinar Jernej Žorž ter Anja Žorž iz vinske kleti Žorž 1696. Pogovor je v večini tekel glede vinarstva ter turizma v našem okolju. Nadaljevali smo z Evo Birsa, marketing managerko ter soustanoviteljico podjetja Evitas, ki se ukvarja s spletno prodajo. Na tem podjetniškem večeru smo se usmerili predvsem v oglaševanje ter kakšne so prednosti mladih na trgu dela. Pred poletnim premorom smo gostili še osebnega trenerja Miho Goloba, ki je zagotovo pravi naslov za nasvete kako stopiti iz cone udobja ter narediti korak naprej v svojem življenju. Z nami je delil osebno zgodbo kako se je iz fanta, ki je imel težave s preveliko težo, z veliko volje in truda preoblikoval v izjemnega športnika.

Gostje so si med seboj zelo različni, vsem pa je skupno to, da so za svoje uspehe morali preskočiti marsikatero oviro ter trdo delati. Svoje izkušnje in nasvete so v nadaljevanju projekta pripravljeni deliti še Urška Lemut Šušterič iz Vile Lavanda (30.8.), Marko Škrlj iz SK Škrlj (13.9.), Karin Velikonja, ki se ukvarja z obrazno jogo (27.9.) ter Ivo Boscarol iz podjetja Pipistrel, ki bo zaključil s projektom (11.10). Na zaključnem dogodku bodo povabljeni na večerno druženje vsi podjetniki, ki so sodelovali pri 10 podjetnih. Z njimi bo mogoče stopiti v kontakt in izmenjati kakšno informacijo ali izkušnjo. Podjetniški večeri bodo potekali ob četrtkih ob 20.00 uri. Za dodatne informacije o nadaljnih dogodkih, vam priporočamo, da spremljate facebook profil Inštituta za mladinsko politiko ter facebook dogodek 10 podjetnih – pogovorni večeri na temo podjetništva. Vljudno vabljeni!


Projekt sofinancirata Ministrstvo za izobraževanj, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Oglejte si tudi