Logo MojaObčina.si

Nova Gorica

DANES
30°C
16°C
JUTRI
27°C
12°C
T.i. karate točka
Deli
Storitev, Alternativna medicina

EFT - STORITVE ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE TANJA TURNŠEK S.P.

Odprto

Danes Zaprto
Ponedeljek 16.00‒22.00
Torek 16.00‒22.00
Sreda 16.00‒22.00
Četrtek 16.00‒22.00
Petek 16.00‒20.00
Sobota 08.00‒13.00
Po dogovoru

Predstavitev

O meni

Sem Tanja Turnšek iz Nove Gorice, najprej srečna in ponosna mama hčerki Mateji in sinu Andreju. Sem pa tudi strastna izvajalka metode EFT ali tapkanja. Izobražujem se po predmetniku mednarodne organizacije EFT International pri gospej Piki Rajnar, ki je s prevodom EFT priročnika v slovenski jezik, metodo leta 2006 uspešno razširila v Sloveniji. Moji prvi  tapkalski koraki segajo v leto 2013. Moja najbolj pereča težava takrat je bila socialna fobija, kar pomeni, da sem se v določenih situacijah z ljudmi, ki so za večino običajne, počutila milo rečeno nelagodno. Do socialne fobije so me pripeljali nekateri travmatični dogodki iz otroštva, vzgoja in okoliščine, v katerih sem odraščala. Prevladujoči občutki, ki sem jih skozi življenje doživljala, so bili strah, celo strah pred strahom in sram, kasneje jeza. Imela sem zelo slabo samopodobo. Skrivala sem se za deloholizmom, pridnostjo, poslušnostjo, ubogljivostjo.

Zame je tapkanje način življenja in pripomoček za čisto vsak izziv. In izzive v življenju imamo vsak dan, kajne?

O metodi EFT ali tapkanju

Metoda EFT (Emotional Freedom Techniques - Tehnika doseganja čustvene svobode) združuje znanje 5000 let stare vzhodne medicine – akupunkture - in vedenja in znanja novejše zahodne psihoterapije. Mnogi jo primerjajo z akupunkturo, le da pri tapkanju uporabljamo blazinice prstov in ne igel. Temelji na vedenju, da je razlog za neprijeten občutek ali fizično težavo motnja, ki nastane v našem energijskem sistemu telesa, kot posledica neprijetnega ali celo stresnega dogodka oziroma situacije.

 

Težave, pri katerih si s tapkanjem pomagamo, so lahko čisto vsakdanje - strah pred iglo, zobozdravnikom, pajki, kačami, letenjem z letalom, odpor do poštevanke, trdovratni glavoboli, neprijetni občutki, kot so zavist, sram, ljubosumje, tesnoba in podobno. Metoda je krasen pripomoček pri večjih čustvenih težavah, kot so motnje hranjenja, depresija, odvisnosti, fobije, izgorelost, stres in številne druge. Z njo si pomagamo tudi pri fizičnih težavah in boleznih. Fizične težave nemalokrat povsem izzvenijo, ko predelamo neko čustveno težavo. Metodo EFT pravzaprav lahko preizkusimo za še tako nenavadne izzive.

 

Redna in vztrajna uporaba metode je doprinos k boljšim odnosom, boljši samopodobi, k sprejemanju sebe in drugih, večjemu uspehu na vseh življenjskih področjih, izboljšanju finančnega stanja, k boljšemu zdravju.

Metoda je preprosta, torej se jo lahko nauči čisto vsak, tudi otroci. Znanstvene raziskave[1] so pokazale, da je ena izmed najučinkovitejših orodij za samopomoč, ne le med alternativnimi metodami, temveč tudi med konvencionalnimi. Poleg tega je metoda nežna, saj poznamo postopke, s katerimi predelamo sicer čustveno zelo boleče situacije, na dokaj neboleč način, torej ne da bi podoživljali boleče spomine. Metoda je do klienta spoštljiva, saj če tapkamo z EFT izvajalcem, nam ni potrebno povedati, kakšno težavo želimo odpraviti, če tega ne želimo. Je preprosta in kratka, torej jo lahko uporabimo kadarkoli in kjerkoli. Pa še vedno je »pri roki«. Lahko tapkamo doma na kavču ali na sprehodu v naravi. Deluje tudi, ko druge metode ne prinesejo željenih rezultatov. Ker jo za večino težav lahko sami izvajamo, je tudi cenovno ugodna.

[1] https://eftuniverse.com/research-studies/eft-research

Kaj počnem

Vodim individualna srečanja, osebno ali po video povezavi. Na Ljudski univerzi v Ajdovščini vodim skupinska tapkanja. Pripravljam in vodim delavnice na različne teme, vodim začetno delavnico praktične uporabe metode EFT, ki je pogoj za nadaljnje izpopolnjevanje in izobraževanje pri gospej Piki Rajnar ter vodim predstavitve metode EFT. 

 

 

 

T.i. karate točka Točka nad brado Tapkanje koristno tudi za nosečnice Tudi moški tapkajo Tapkanje deluje, če ga uporabljaš

Zadnje vsebine