Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
11°C
3°C
JUTRI
12°C
1°C

Zgodbe iz Lokavca in Škratom Ulala

Organizator: ŠPORTNO ANIMACIJSKO KULTURNI KLUB ŠPORT-ANI
Vstopnina: Vodstvo na osebo (otroci/odrasli): 7€/osebo (za otroke do 3. leta je brezplačno). Na dan dogodka je

Lokavec je poseben kraj. Danes je največja vas v neposredni bližini Ajdovščine, ki skriva bogato in zanimivo dediščino. Tokrat se bomo s škratom Ulala podali po uličicah Lokavca in odpirali tančico skrivnosti kako so nekoč živeli in delali. 

Zbrali se bomo od 9:10 dalje pred športno dvorano v Lokavcu. Ob 9:30 začnemo sprehod proti Batičevi Hiši, kjer bomo spoznali kako so živeli in  kje so spali, kako so se umivali in kopali.  Hiša spada pod okrilje Goriškega muzeja, ki jo letno obišče zavidljivo število obiskovalcev. V njej je v celoti ohranjena bivanjska dediščina saj je ostala skoraj nedotaknjena in nepozidana, čeprav je del strnjenega in poseljenega naselja. V muzeju si bomo lahko tudi ogledali kako so nekoč nastajali čevlji. Stali bomo sredi 200 let stare hiše ob lesenem ognjišču. Neprecenljivo! 

Po poti se bomo ustavili ob pekarni Ježek, kjer bomo spoznali kako se peče kruh, pecivo, …  Pot bomo nadaljevali do Kovačije, kjer sta še danes aktivna brata Černigoj, ki sta z umetniškim kovanjem marsikje pustila svoj pečat. Zagnala bosta peč, slišali bomo udarjanje kladiv in začutili toploto kovaške delavnice. Otrokom bomo predstavili ročne spretnosti, ki jih danes ne vidimo več. Tudi ta kovačija spada pod okrilje Goriškega muzeja in zato predstavlja svojevrstno zanimivost. Tu bo tudi naš zadnji postanek. Od tu se nam odpira prečudovit razgled na Vipavsko dolino, kjer bomo v pravi žerjavici spekli krompir ter zaključili druženje z vedno navihanim škratkom Ulala, ki bo skril tudi kakšen modri kamen. Lokavec je poln čudovitih dogodivščin. Tu se bohotijo najlepše češnje, od tu izhajajo prelepe pravljice.  

Otroci, povabite svoje dedke in babice, pa tudi mamice in očke lahko vzamete s seboj, na čudovito pustolovščino skozi vas Lokavec.
 
Težavnost poti:  Pot je lahka, sicer nas čaka manjši vzpon proti Černigojevi kovačiji, vendar po asfaltirani cesti, zato je možno udeležba tudi z vozičkom, v kolikor so otroci manjši.

Vsebina: Vsebina je namenjena otrokom med 4. in 8. letom, vendar bomo s strokovnim vodenjem poskrbeli za plemenitenja znanja odraslih in nekoliko starejših otrok. 

Posebnost: Izlet se ne izvede v primeru dežja
 ali (pre)močne burje. Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa zaradi nepredvidenih dogodkov.

Trajanje: Predvidoma 2.5 – 3 ure

Cena: Vodstvo na osebo (otroci/odrasli): 7€/osebo  (za otroke do 3. leta je brezplačno). Na dan dogodka je cena 8€ na osebo. 

Cena vključuje: voden ogled vasi Lokavec, manjše prigrizke med potjo 

Prijave: Zaradi zagotovitve kakovostne organizacije prosimo, da se prijavite v primeru, da se boste dogodka udeležili. Vaša prijava je dokončna s plačilom prijavnine na naš TRR račun. 

Način plačila: plačilo na naš TRR, ki se izvede ob prijavi. V primeru, da plačate na dan dogodka, upoštevajte, da je cena na osebo 1€ višja.

Prijave na  http://klubsportani.weebly.com/zgodbe-iz-lokavca.html.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi