Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
6°C
-2°C
PET.
6°C
1°C

Predavanje: Sadovnjak starih sadnih sort v Kojskem v Brdih

3854

V Učnem centru Brje bo 8. septembra 2017, od 17.00 do 19.00, potekalo brezplačno predavanje o načinu vzgoje starih sadnih sort.

V Kojskem v Brdih se nahaja vzorčni sadovnjak starih in avtohtonih sort sadja, kar je za Goriško, a obenem tudi širši prostor, velika pridobitev in živ pomnik, da moramo biti odgovorni tudi za materialno dediščino, ki so nam jo zapustili naši predniki. V sadovnjaku Pod skalco sedaj rase 127 dreves, od tega je 60 primerkov starih sort, to je bodisi avtohtonih sadnih sort, takih, ki so se samostojno razvile v času in so odraz te klime in zemlje bodisi takih, ki so v širšem goriškem prostoru in Vipavski dolini dobile svoj domicil pred dobrim stoletjem in so se povsem prilagodile ter so jih ljudje radi sadili. Marsikdo ima takšno staro sorto sadnega drevja še vedno doma na svojem vrtu.

Če vas zanima več o načinu vzgoje teh sadnih vrst, ste vabljeni v Učni center Brje, v petek 8. septembra 2017, od 17.00 do 19.00, kjer bo potekalo brezplačno predavanje o načinu vzgoje starih sadnih sort. Delavnico bo vodil Zoran Božič, profesor na SETŠ Nova Gorica, predavatelj na Univerzi v Novi Gorici, ki je hkrati tudi praktik in poznavalec starih sadnih vrst/sort v Goriški regiji.

Potrebne so prijave na i ali na telefonsko številko 05 366 47 50 ali 041 437 785.


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!