Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
12°C
-1°C
JUTRI
16°C
0°C

Predavanje: Sadovnjak starih sadnih sort v Kojskem v Brdih

3759

V Kojskem v Brdih se nahaja vzorčni sadovnjak starih in avtohtonih sort sadja, kar je za Goriško, a obenem tudi širši prostor, velika pridobitev in živ pomnik, da moramo biti odgovorni tudi za materialno dediščino, ki so nam jo zapustili naši predniki.

V sadovnjaku Pod skalco sedaj rase 127 dreves, od tega je 60 primerkov starih sort, to je bodisi avtohtonih sadnih sort, takih, ki so se samostojno razvile v času in so odraz te klime in zemlje bodisi takih, ki so v širšem goriškem prostoru in Vipavski dolini dobile svoj domicil pred dobrim stoletjem in so se povsem prilagodile ter so jih ljudje radi sadili. Marsikdo ima takšno staro sorto sadnega drevja še vedno doma na svojem vrtu.

Če vas zanima več o načinu vzgoje teh sadnih vrst, ste v petek, 9. februarja 2018, ob 17. uri vabljeni v Učni center Brje, kjer bo potekalo brezplačno predavanje o načinu vzgoje starih sadnih sort.

Na predavanje se je potrebno prijaviti 

Za več informacij ali prijavo lahko tudi pokličete na 05 366 47 50 ali 041 437 785 ali pa pišete na ksenja.sulic@lu-ajdovscina.si.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!