Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
8°C
-3°C
ČE.
6°C
1°C

Koncert: Sheer Mag (ZDA)

3746
Deli

KUD Neznani junak vas vabi v nedeljo, 30.7.2017 na koncert: Sheer Mag (ZDA). Koncert bo v Klubu Baza v Ajdovščini

 

Vrata: ob 21. uri

 

 

https://www.facebook.com/events/314829608947216/?fref=ts

 

 

https://sheermag.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Sheer-Mag-181438518856520/

 

 Wikipedia says:

 

 Sheer Mag is a rock band from Philadelphia formed in 2014. A combination of 1970s rock and punk ethos, the band continued to gather attention and has released three 7-inch singles as of March 2016. In January 2015, Rolling Stone featured the band as one of "10 New Artists You Need To Know", describing them as "a gang of punks with a not-so-secret love of Seventies classic rock." Four of five band members attended the State University of New York at Purchase. In 2016, the band was part of the Coachella 2016 line-up and performed on Late Night with Seth Myers.

 

 

 Radio študent recenzija:

 

 SHEER MAG: III 7“ (2016, Static Shock)

 

 Drugi del Tolpe bumov posvečamo manjšemu bendu iz Philadelphije. Sheer Mag so lani s svojim drugim EPjem kratkomalo eksplodirali na sceni. Predvsem njihova skladba Fan The Flames je s spevnimi vokalnimi linijami in sladkimi kitarskimi rifi postala prava punk uspešnica. Bend oživlja hard rock iz 70-ih, a ker prihaja iz smrdljivih kleti, v sebi nosi punk pridih. Izhajajo iz DIY krogov in takšnega uspeha, kot pravijo sami, niso nikoli pričakovali. Uspeh jih je dejansko doletel čez noč, in to zahvaljujoč glasbi in ne PRu.

 

 Tudi ta zasedba je polna talentov. Kitarski rifi so v duhu virtuoznih kitaristov sedemdesetih let prejšnjega stoletja izjemno dovršeni. Vokalistka je izjemna, njen glas zlahka parira kitarskim akrobacijam. Tudi produkcija na ploščah odraža vpliv 70-ih; deluje organsko in surovo. Sheer Mag zvenijo kot punk Jackson 5, in tudi njihov tretji EP vzdržuje pozitivno vzdušje od začetka do konca. Če odmislimo vse finese na kitarah in bobnih, se zavemo, da je rezultat ena sama dobra volja, kanonizirana skozi čaščenje Thin Lizzy in DIY punka. Perfektna plata za to poletje, ki pa je žal zelo kratka, na njej namreč najdemo zgolj štiri komade, ki hkrati sledijo povsem isti formuli kot na predhodnih izdajah. Zanimivo bo videti, kako se bo bend znašel na večji plošči, saj bi se lahko hitro začel ponavljati. Priznati pa moramo, da so njihove izdaje zabavne prav zato, ker so kratke in jedrnate.

 

 

 

 

KLUB BAZA

http://www.klub-baza.com

KLUB BAZA AJDOVŠČINA NA FB

https://www.facebook.com/klubbazaajdovscina/?fref=ts  

KUD NEZNANI JUNAK NA FB

https://www.facebook.com/KUD-Neznani-JUNAK-Ajdovščina-1548542232030267/?fref=ts

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!