Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
7°C
-2°C
JUTRI
7°C
1°C

Koncert Edge of Sins in Morana SLO metal

4788
Deli

KUD Neznani junak vas vabi v soboto 18.11.2017 na koncert Edge of Sins in Morana SLO metal. Koncert bo v Klubu Baza v Ajdovščini.

 

KUD NEZNANI JUNAK NA FB

https://www.facebook.com/KUD-Neznani-JUNAK-Ajdov%C5%A1%C4%8Dina-1548542232030267/

 

https://www.facebook.com/events/831205123726076/

 

Vrata: ob 21. uri
Koncert: ob 22. uri


Edge of Sins:
Je slovenski metal bend, ki je bil ustanovljen leta 2012.Bend si je ime Edge of Sins nadel, ker s svojo avtorsko glasbo hodi po robu zapovedi sodobne družbe in tako izziva številna splošna pojmovanja o obstoju in življenju samem, kar bi bilo dandanes zlahka razumljeno kot grešno.
Edge of Sins so:
Blaž Hadalin – Električna kitara ; Back vokal 
Nejc Hadalin - Bobni
Anže Javoršek – Bas kitara
Matic Pavlin – Vokal
Žiga Kodre – Električna kitara

Njihov prvi album My Escape velja za konceptnega, saj zasedba poslušalca skozi 10 pesmi popelje skozi svet, v katerem se iskrenost, ljubezen in prijateljstvo podredijo zavisti, lažem ter hitenju. V temu svetu pa se poskuša znajti duša, ki še vedno verjame v harmonijo, glavno vprašanje pa je, ali bo tej duši uspelo upanje ponesti še med druge? »Glede same glasbe se band precej očitno zgleduje po velikanih Dream Theater ter Symphony X. Precej progresiven heavy metal, ki mu vokal doda simfonijo in moč. Ko sem album prvič poslušala, sem bila takoj navdušena nad instrumentalnim delom, ki je res dovršen ter odlično sestavljen in odigran. Vsak ri& je točno tak, kakor mora biti, in vsaka solaža je na svojem mestu.«
Paranoid Web-Zine (Tina Urek)

»My Escape je konceptualni album. Ideja za zgodbo ni nova, je pa neverjetnoaktualna, saj razsvetljuje način našega življenja v tem krasnem norem svetu.Edge Of Sins črpajo iz zasnov klasičnega metala. Vendar je zvočnost njihovih kitarskih fraz in uglasitev niže grmeča in aktualna, to je všečno modna. Obenem je nivo muzikaličnosti, ki ga skupina v aranžiranju razvija, poudarjenin visok. Harmonični okraski in pasaže vzbujajo občutek epskosti, vendar pa je obče prisotna mračna in turobna atmosfera, ki jo evocira zvok in razvoj skladb vseskozi odločna in jasno izpostavljena. Vsekakor je My Escape nadvse smel uvod v glasbeno povest o skupini Edge Of Sins. My Escape je lep in kvaliteten album, ki ga lahko bend s ponosom zastopa na odrih Slovenije in Evrope.«
Rockline (Aleš Podbrežnik)

Morana:
Je 7-članska zasedba iz Kranja. Kot že samo ime banda pove, gre za starodavno slovansko mitološko boginjo smrti, teme in zime, tako da je odgovor na vprašanje, kaj je njihova tematika izražanja v besedilih odveč, inštrumentalno pa gre za zelo dodelan melodičen death metal s privdihom folk metala. Zasedba poleg običajnega basa in bobnov, vsebuje še dve kitari, dva vokala in klaviature, kar vas bo gotovo v vseh pogledih prepričalo.

Davorin – Bas kitara
Edin – Kitara
Jurij – Kitara
Nina - Vokal
Robi – Bobni
Tjaša – Klaviture
Tomo – Vokal

Kontakt:
morana.band@gmail.com

 

 

KUD NEZNANI JUNAK NA FB

https://www.facebook.com/KUD-Neznani-JUNAK-Ajdov%C5%A1%C4%8Dina-1548542232030267/

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!