Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
7°C
-2°C
JUTRI
7°C
-1°C

Delavnica izdelave domačega pesta z baziliko

3854
Deli

Vabimo Vas na brezplačno delavnico izdelave domačega pesta z baziliko, ki je zrasla na občinski njivi pod budnim očesom udeležencev programa PUM-o.

Bazilika s svojim blagim in prepoznavnim okusom sodi med najpogosteje uporabljene začimbe v kuhinji. Bazilikin pesto odlikuje enostavna priprava in široka paleta možnosti za uporabo. Lahko ga uporabimo kot omako na testeninah, samostojen namaz na kruhu ali osnovni namaz na kanapejih, kot pomako, prilogo.

Vabljeni na brezplačno delavnico izdelave domačega pesta z baziliko, ki je zrasla na občinski njivi pod budnim očesom udeležencev programa PUM-o. Delavnica bo potekala  v četrtek, 13. JULIJA 2017 od 17.00 do 19.00 v Učnem centru Brje.

Na delavnici boste spoznali postopek izdelave pesta Genovese in se seznanili z uporabno vrednostjo bazilike. Delavnico bosta vodili Ivica Nemec in Danica Gračan Jevtič, poznavalki  z bogatimi izkušnjami dolgoletne pridelave različnih vrst zelišč. 

Obvezne so prijave na dogodek nas spletni strani: http://www.lu-ajdovscina.si/tecaji_in_usposabljanja/2016051211242367/predavanja_in_delavnice_predelave_sadja_v_ucnem_centru_brje/

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!