Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C

3. Turistična Moto Avantura - Wajdušna 2018

##VIEWS##
Organizator: Moto Klub Q VEJTR WAJDUŠNA
Vstopnina: Vstop prost
Prijavnina bo samo za tekmovalce - v prijavnino je všteto kosilo s pijačo

Turistična Moto Avantura je motoristično srečanje, kjer je v ospredju druženje in sodelovanje udeležencev na poti.

Gre za podobno stvar, kot pri tabornikih Lov na lisico ali pa orientacijski tek. Med vožnjo bo potrebno odkrivali, se orientirali in iskali naloge, ki jih boste imeli zastavljene v gradivu, ki ga dobite ob startu. Vožnjo med točkami, vam bomo popestrili še z raznimi igrami  (s streljanjem, metom na koš, igra ravnotežja, metom kock, balinanjem in seveda z vožnjo po ne pretežkem poligonu. Na prireditvi bo predstavljena tudi oskrba poškodovanega motorista s strani ekipe prve pomoči RKS - OZ Ajdovščina. 

Na predvideni poti, dolgi okrog 60-90km bo je potrebno reševati določene naloge, ki so zgodovinskega in aktualnega značaja. Trasa bo potekala po poteh in krajih Vipavske doline ter po obronkih Trnovskega gozda in Krasa, ki jih običajno ne obiščete. Na ta način boste bolje spoznali Vipavsko dolino, njeno zgodovino, običaje in domačine še z druge perspektive. Vabljeni vsi motoristi, da na edinstven in pristen način odkrijete lepote in čare naše lepe Vipavske doline.

Turistična moto avantura je kot že samo ime pove bolj turistično obarvana, naloge pa povezane z lokalnimi znamenitostmi. Udeleženci bodo ob startu prejeli tudi nekaj turističnega promocijskega materiala o Vipavski dolini.

Ne glede na zbrano število točk pri opravljenih nalogah bodo zmagovalci vsi, ki se bodo dogodka udeležili, saj pri takih druženjih motoristov niso toliko pomembni rezultati ampak samo druženje in nova avantura. Vabljeni!

Vabljeni ste k sodelovanju tudi morebitni sponzorji in donatorji ter okoliški kmetje, ki bi radi predstavili svoje pridelke in izdelke motorističnim udeležencem in njihovim simpatizerjem.

Info.: qvejtr@gmail.com

Moto Klub Q VEJTR WAJDUŠNA

Predsednik, Elvis Marc

Oglejte si tudi