Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Najbolj pogumni Suhokranjci

Soteški most nad reko Krko je 1. januarja letos gostil skakalce, ki so že petindvajsetič preizkusili svojo spretnost in hrabrost ter se z roba ograje pognali v ledeno Krko.
Po besedah Tomaža Špelka, navdušenega skakalca tega ekstremnega športa, so z letošnjimi   skoki v reko Krko, obeležili pravzaprav petindvajset letnico  novoletnih skokov. Le ti so bili nekdaj  množično obiskani  in prava paša za oči za več sto obiskovalcev. Idejni oče skokov, pokojni Tone Škufca je  imel s skoki veliko načrtov, kmalu pa so jih morali zaradi birokratskih zapletov pri pridobivanju potrebnih soglasij, preseliti v bližnji Obrh. Med  petimi  skakalci, ki so letošnjega prvega januarskega mrzlega skočili in pogumno zaplavali v reko Krko  so   Tomaž Špelko, Dare Hribar in Igor Golob.  Skoke v Krko s 5-metrskega mostu je odprl  prav domačin iz Soteske Igor Golob,  ki je povedal, da  sodeluje pri skokih pravzaprav od samega začetka. V ledeno Krko, temperatura reke je bila namreč le nekaj stopinj nad ničlo, sta za njim skočila Matic Kuhelj in Timotej Pečjak kot "supermen", oba  iz Stavče vasi. Prvo serijo skokov sta zaključila Dare Hribar in Tomaž Špelko z obvezno kravato  oba doma  iz  vasi Križi pri Žužemberku. Sledilo je nekaj minutno ogrevanje, ki so ga pripravili kar  v »priročni garderobi« hribarjevega kombija. Na petorico pogumnežev, ki je   opravila dva posamezna   in   en skupinski skok,   zunanja precej  nizka  temperatura   je  vplivala blagodejno. »
Kopanje v mrzli vodi čisti telo in duha, saj    krepi    zdravje,« je navdušeno povedal Tomaž Špelko  in dodal, da bodo s skoki in zimskim kopanjem v reki   Krki  ponovili prihodnje  leto, saj je pravi družabni dogodek.

 

Oglejte si tudi