Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Novoletno druženje na Ratju

   Ratje, mala vasica tako po prebivalcih, kot po hišah, naključni popotnik bi sklepal, da se tu ne dogaja nič. Pa vendar se. In teh dogodkov med vaščani niti ni malo.

   Tako se je tudi letos, kot že nekaj let poprej, na sredi vasi praznovalo novo leto, tokrat 2016. Vaščani smo tekom zadnjega dne v letu pripravili ˝lesene šporhate˝, ki so, poleg ognja, na novoletno noč greli vaščane. Borut Dimic je poskrbel, da je na vasi stala stojnica za raznorazne dobrote, ki so jih vaščani podelili med seboj. Seveda ni manjkalo kuhanega vina ter ˝domačih zvarkov za zdravje˝. Pred polnočjo se je v žerjavici pekel krompir, po polnoči pa je stari-novi vaščan, Jože Novak, poskrbel za izvrsten golaž! Skratka, dobrot ni manjkalo. Za dobro glasbo je skrbel DJ Marjan. Ko je ura odbila polnoč, smo si vsi zaželeli najlepše želje, predvsem zdravja, ljubezni, sreče in nasploh vsega lepega. Edini pok, je bil prisoten pri odpiranju šampanjca, saj raket in petard letos v vasi ni bilo. Vaščani smo se dogovorili, da denar, ki bi ga drugače porabili za onesnaževanje okolja, namenimo za boljši namen. Predvsem so nam tu hvaležne živali ter mali cicibani. Po dobrem klepetu in veselem druženju se je center vasi okoli 3h izpraznil, nekateri so odšli spat, nekateri naprej žurat.

 Če drži, da bo celo leto takšno, kot 1. dan v letu, potem bo res odlično leto. Upam, da se v svetu nasilje umiri, da nekatere spet obiščeta pamet in modrost. Da bi se pretirano pehanje za materialnimi dobrinami prenehalo in bi si ljudje vzeli več časa en za drugega, ter šli večkrat k sosedovim na kavo in klepet. Da bi se večkrat spomnili tudi na starejše in osamljene. Študentom želim uspešno študijsko leto, otrokom čim več potolčenih kolen  in dobrih dogodivščin, gasilcem čim manj intervencij, športnikom čim boljše rezultate, umetnikom čim več navdiha, mladini veliko energije in zagona, vsem pa želim veliko zdravja, sreče, ljubezni, uspeha ter, da razmišljate pozitivno in uživate življenje v vsakem trenutku.

Nika Papež

Oglejte si tudi