Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Nasmejani sneženi mož

Letošnja zima je že natrosila nekaj snega, tako da so otroci že lahko naredili sneženega moža, ki pa se je na žalost hitro stopil, saj so kmalu prišle visoke temperature, ki niso snežaku nič po godu. A nič zato, saj je v našo knjižnico prišel nasmejani sneženi mož in kljub pomanjkanju snega - pričaral zimsko vzdušje.

M. Christina Butler in Tina Macnaughton sta skupaj napisali in ilustrirali izjemno lepo pravljica o prijateljstvu. Nasmejani sneženi mož je pravljica o treh prijateljih, ki se odločijo narediti velikega sneženega moža. Ko se znoči, ga morajo pustiti samega, in ko se naslednje jutro vrnejo, je sneženi mož žalosten. Ker mislijo, da ga zebe, ga skušajo ogreti: nadenejo mu kapo, šal in toplo odejo, vendar nič ne pomaga. Sneženega moža namreč res zebe, vendar ne zaradi zimskega mraza – hladno mu je pri srcu. Tako na koncu trije prijatelji spoznajo, da sneženi mož potrebuje samo njihovo ljubezen.

Ob izjemni interpretaciji Jožice Štrasberger in njene hčerke Lane, so se  otroci z lahkoto  vživeli v pripoved. Na koncu so z veseljem izdelali svojega sneženega moža. Zime še ni konec, čaka nas še veliko zimskih dogodivščin in še kakšen sneženi mož.

Oglejte si tudi