Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

Kviz gasilske mladine vse bolj priljubljen

Gasilska mladina iz OGP Žužemberk je na 13. Kvizu gasilske mladine GZ Novo mesto sodelovala s kar 11 ekipami.
Kviz gasilske mladine je ena od vse bolj priljubljenih gasilskih disciplin. Želja po novih gasilskih znanjih in izzivih je mladino in mentorje znotraj prostovoljnih gasilskih društev združila in povezala.

Aktivne priprave in neverjetna motivacija je 11 ekip iz petih prostovoljnih gasilskih društev znotraj OGP Žužemberk vodila na 13. Kviz gasilske mladine GZ Novo mesto, ki je potekal v soboto, 5.3.2016, v OŠ Škocjan. Ekipe so bile razporejene glede na starost, v kategorije pionirjev, mladincev in pripravnikov.

Mladi gasilci so se pomerili v teoretičnem znanju iz zgodovine gasilstva, prve pomoči, požarne preventive in splošnih gasilskih znanjih. Spretnost pa so dokazovali pri izdelavi vozlov in z opravljenimi nalogami na tekmovalni progi.

Neprecenljivo znanje in odlična spretnost sta bila razloga za odlične rezultate. V kategoriji pionirjev je letos sodelovalo rekordno število ekip, kar 28.

Rezultati ekip na 13. Kviza gasilke mladine GZ Novo mesto:

PIONIRJI
PGD Reber, 2. mesto
PGD Križi, 3. mesto
PGD Dvor 3, 7. mesto

PGD Žužemberk 1, 8. mesto

PGD Žužemberk 2, 10. mesto

PGD Dvor 2, 24. mesto

PGD Dvor 1, 25. mesto


MLADINCI

PGD Dvor, 6. mesto

PGD Žužemberk, 10. mesto

PRIPRAVNIKI
PGD Šmihel pri Žužmberku, 1. mesto

PGD Žužemberk, 4. mesto

 

Ekipe, ki so osvojila prva tri mesta v kategoriji so se takoj v naslednjem tednu, 12.3.2016, pomerile v Kvizu gasilske mladine Dolenjske regije, prav tako v Škocjanu. Ekipa pionirjev PGD Reber je osvojila odlično 1. mesto,  5. mesto je zasedla ekipa iz PGD Križi. V kategoriji pripravnikov pa je mladina iz PGD Šmihel pri Žužemberku osvojila 8. mesto.

Pionirji PGD Reber pa bodo svoja gasilska znanja in spretnost preizkušali na Državnem kvizu gasilske mladine, ki bo potekal 2.4.2016, v Stični.

Oglejte si tudi