Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
NED.
26°C
6°C
Oceni objavo

OBISKI STAREJŠIH IN ČLANOV DU DVOR

Med letom je društvo upokojencev Dvor bilo aktivno na veliko področjih. Najpomembnejše in najodmevnejše je vsekakor delo prostovoljcev, ko ti obiskujejo starejše osebe in jim nudijo tudi pomoč. Bili pa smo prisotni tudi na kulturnem, športnem, rekreativnem, humanitarnem, družabnem in še marsikaterem področju.
November in december pa sta meseca, ko obiskujemo naše člane, ki so v domovih in so starejši od 90 let. Teh je vsako leto več, kar je dokaz, da se starost dviguje. V novembru preteklega letu smo v Trebči vasi obiskali Anico Arkar, ki je praznovala 92. rojstni dan. Za tem smo obiskali Staneta Kocjančiča z Dvora, ki je praznoval 90. rojstni dan. Poseben obisk pa je seveda bil obisk članice našega društva, ki je bila v domu starejših v Dravljah pri Ljubljani in je 1. decembra dopolnila 103 leta. Čeprav je ob našem obisku bila videti kolikor toliko zdrava, je po petih dneh umrla. Od pokojne smo se tako 16. decembra poslovili na pokopališču na Dvoru. V decembru smo obiskali tudi Marijo Novak z Mačkovca  (Brod) ki je praznovala enak jubilej kot Arkarjeva s Trebče vasi. V sredini decembra pa smo se napotili v Dom starostnikov v Novo mesto, kjer smo obiskali Anico Slak, Anico Kic, Doreta Vovka, Milko Hren,  Jožefo Hočevar in Štefanijo Kavčič. Proti koncu decembra pa smo obiskali zakonca Marijo in Ivana Kranjc, ki sta proslavljala biserno poroko. Obiskali smo ju na dan, ko je Ivan praznoval tudi 90.  rojstni dan.

Vsi obiskani člani so bili veseli, mi pa smo bili zadovoljni, da smo jim popestrili enoličen vsak dan. V novem letu pa se je pričelo že drugega januarja, ko je  Marija Gnicovec  praznovala 92. rojstni dan.

 

Dušan Mikec

Oglejte si tudi