Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Na regijskem kvizu zmagale Suhokrajinčanke

Na regijskem kvizu Dolenjske in Bele krajine je največ znanja pokazala ekipa DPM Suha krajina.

V petek, 27. marca 2015,  je v Štatenberku na Trebelnem potekal regijski kviz Mladi in kmetijstvo, kjer so mlade članice društva Dpm Suha krajina osvojile 1. mesto in se uvrstile na državno  raven kviza, ki bo potekal 11. aprila 2015 v Komendi.  Letos se tekmuje v znanju o polžih, biotski raznovrstnosti, konoplji in jagodičevju.  Organizatorji kviza so bili DM Trebelno,  skupaj s Kmetijsko gozdarskim zavodom Novo mesto, ki je potekal v prostorih gasilskega doma Štatenberk.

Lucija Kužnik, Urška Skube in Nina Legan so odlično zastopale ekipo našega društva s pomočjo navijačev,  ki so dodobra stiskali pesti in navajali za zmago. Poleg našega društva je tekmovalo še 6 društev Dolenjske regije in 1 društvo iz Bele krajine. Tekmovanje je bilo vse skozi napeto in o zmagovalcu se ni vedelo vse do izločilnega dvoboja, ki so ga dekleta dobila z društvom Dpm Mirna peč. Drugo mesto so torej osvojili Dpm Mirna peč, tretje mesto pa so z napetim dvobojem med Dpm Dobrava in Grm Novo Mesto - Center Biotehnike in Turizma dobili člani Grmske šole Novo mesto.  Na državni kviz pa se je kot edina predstavnica iz Bele krajine uvrstila tudi ekipa DPM Metlika.

Med posameznimi krogi tekmovanja so zaigrali harmonikaši Trebelnega in otroci pevskega zbora OŠ Trebelno, program pa je vodil Matej Zore.

 

Tekmovalkam  čestitamo za odlično prvo mesto in uvrstitev na državni kviz in se držimo pregovora,  da na mladih, polnih znanja, svet stoji!

 

Tajnica DPM Suha krajina

Karmen Koncilja                                                         

 



Oglejte si tudi