Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Kuharska delavnica: PUSTNI KROFI IN MIŠKE

 

Na tokratni kuharski delavnici so udeleženci Medgeneracijskega središča pekli pustne krofe in miške. Delavnico je vodil Andrej Hočevar.

Za krofe potrebujemo: 1kg moke, 7 rumenjakov, 10 dag masla ali 1 dcl olja, 10 dag sladkorja, 2 vanilij sladkorja, limonina lupina, 2 žlici ruma, sol, 5 dcl mleka. Sestavine za kvasec: 6 dag kvasa, 1 žlica sladkorja, ½ dcl mleka. Nadev: marmelada; sladkor v prahu za posip.

Rumenjake, sladkor, vanilij sladkor, rum in limonino lupinico zmešamo. Moki primešamo sol, mleko in kvasec ter zamesimo. Oblikujemo kroglice velike približno med 70 in 80 g. Vsako kroglico lepo zamesimo in vzhajamo približno 1 uro. Ko so vzhajani, jih cvremo v vrelem olju- vsako stran 4 minute. Spečene nadevamo z marmelado in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Za miške potrebujemo: 2dcl jogurta, 2 jogurtova lončka bele moke, 2 jajca, ½ pecilnega praška, 2 žlici sladkorja, malo limone ali ruma. Vse sestavine zmešamo v gladko zmes. Olje segrejemo na 170C. Z žličko oblikujemo in dajemo v vroče olje ter cvremo dokler ne zarumenijo.

Udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi testa in oblikovanjem krofov in mišk. Na koncu so bili navdušeni nad spečenimi krofi in miškami ter so jih z velikim veseljem pojedli.

 

 

Oglejte si tudi