Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 31.03.2017

jasno
Popoldne bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj C.
6°C | 22°C
sobota, 01.04.2017
7°C | 24°C
nedelja, 02.04.2017
6°C | 23°C
ponedeljek, 03.04.2017
7°C | 23°C
Opozorila
Četrtek, 30.3.2017 ob 16h
Dodatnega opozorila ni.
6°C
22°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Kuharska delavnica: PRIPRAVA JEDI Z GOBAMI


DRUŠTVA

| |
20.09.2016      13:19
A A

Kuharska delavnica: PRIPRAVA JEDI Z GOBAMI



Deli:

 

Udeleženci Medgeneracijskega središča so se tokrat zbrali na kuharski delavnici s Suzano Plut, ki nam je predstavila pripravo jedi z gobami. Suzana Plut je najprej na kratko predstavila nekatere sestavine, ki jih v naši kuhinji redkeje uporabljamo (kamutova moka, ghee maslo, pira v zrnju) ter njihove hranilne lastnosti. Nato smo se lotili kuhanja in pripravili naslednje jedi: gobov namaz, gobovo juho, piro z gobami in kamutove čapatije. Uporabili smo šampinjone, jurčke in šitake.

Vsi udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi jedi, ki so jih na koncu tudi poskusili.

Vabljeni, da se nam pridružite na naslednji kuharski delavnici v oktobru.

 

PIRA Z GOBAMI

30 dag pire

25 dag šitak

20 dag jurčkov

1 rdeča čebula, 1 rdeča paprika, 1 por, čili

kokosova maščoba

suhi paradižniki (namočeni v vroči vodi 5 minut)

poper, žafran, groba paprika, curry, gorčična semena, koriander, bazilika, sol

 

Postopek:

Na kokosovi maščobi prepražimo čebulo in zelenjavo, dodamo gobe in ožete paradižnike ter prepražimo na manjšem ognju, da tekočina izpari. Dodamo začimbe ter primešamo kuhano piro. Na koncu potresemo z naribanim sirom.

 

GOBOV NAMAZ

250 g šampinjonov

1 rdeča čebula, česen

40 g palmine masti in ghee-ja (lahko samo maslo)

1 žlica paradižnikove mezge

1 žlica gostega jogurta

1 žlica majoneze

peteršilj, list žajblja, sol, poper

 

Postopek:

Na maščobi prepražimo drobno narezano čebulo, dodamo česen, gobe, sol, poper in vse skupaj pražimo na rahlem ognju. Nato dodamo še ostale sestavine in ohladimo. Namaz namažemo na popečene kruhke, čapatije ali toast.

 

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Žužemberk!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Suhokranjske poti
Številka: 64
Izšla: 22.12.2016
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Marec 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8
30.03.201 | Tečaji in delavnice
SPROŠČANJE Z GONGOM
30.03.201 | Tečaji in delavnice
SPROŠČANJE Z GONGOM
01.04.201 | Šport
14. pohod po Jablaniški poti 1. april 2017

Bodite prvi pri oddaji mnenja.