Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

DRUGO OCENJEVANJE IN RAZSTAVA POTIC

Prvo sončno soboto v novembru smo imele članice društva kmečkih žena Žužemberk in komisija veliko dela, saj je prispelo veliko potic kar petinpetdeset.

Potice so prinesle gospodinje z Novega mesta, Šentjerneja, Dolenjskih Toplic, Trebelnega, Dobrave, Dolskega pri Ljubljani, Sela pri Šumberku, Zagradca in Žužemberka. Potice so bile najrazličnejših oblik in okusov, bile so zelo lepe in dobre . Pečene so bile v različnih modelih, od okroglih do pravokotnih modelov. Komisija je bila mnenja da je prav da se ohranjajo slovenske narodne potice in so pečene v lončenih modelih. Med okusi so bile tradicionalna orehova, lešnikova in rozinova. Bile so tudi modernejše potice kot so korenčkova, makova, kokosova, čokoladna in zelo posebna limonina, kar se vidi v kreativnosti naših gospodinj. Prinesene so bile samo sladke, slanih potic nismo prejeli. Zaradi velikega števila je imela komisija veliko in težko delo, da je ocenila vse potice. Komisija je bila mnenja, da so vse potice lepe po obliki, zgledu, okusu, vonju  in barvi. Med zbranimi je bila samo ena potico, ki jo komisija izločila zaradi neskladja s pravilnikom.

Po končanem ocenjevanju smo le-te razstavile naogled, da so se jih ogledali obiskovalci. Članice smo se odločile, da bomo drugo leto pripravile državno ocenjevanje potic, tako da naslednjo leto dobrodošli.  Bomo se še sladkali v Žužemberku.     T.Lavrič

Oglejte si tudi