Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 20.01.2017

jasno
Danes bo na Primorskem pretežno jasno, burja bo počasi slabela. Drugod po Sloveniji bo sprva pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne pa se bo večinoma delno zjasnilo, le na jugu bo ostalo bolj oblačno. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter, ki pa bo slabel. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 stopinj.
-8°C | 0°C
sobota, 19.01.2017
-5°C | -1°C
nedelja, 21.01.2017
-9°C | 1°C
ponedeljek, 22.01.2017
-8°C | 0°C
torek, 23.01.2017
-7°C | 2°C
Opozorila
Četrtek, 19.1.2017 ob 9h
Burja na Primorskem bo počasi slabela, a bodo danes do večera njeni najmočnejši sunki še lahko dosegali hitrost okoli 100 km/h.
-8°C
0°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

AJDOV KRUH Z OREHI


DRUŠTVA

| |
18.10.2016      7:40
A A

AJDOV KRUH Z OREHI



Deli:

Udeleženci Medgeneracijskega središča so se tokrat zbrali na kuharski delavnici z Jožico Moravec, ki nam je pokazala peko ajdovega kruha z orehi.

Ajdov kruh pripravimo iz 20 dag ajdove moke in 80 dag bole moke. Najprej poparimo ajdovo moko z kropom in večkrat z mešalcem premešamo, da se čimprej ohladi. Nato dodamo belo moko in narezane orehe ter po potrebi še malo vode. Na koncu dodamo kvas in vse skupaj zamesimo. Pustimo vzhajati približno eno uro in potem še enkrat na kratko pregnetemo testo in damo v pečico. Pečico najprej ogrejemo na 100- 150°C, čez 20 minut pa zvišamo na 200°C. Pečemo približno eno uro.

Vsi udeleženci so si že med samo peko izmenjavali izkušnje pri pripravi testa, peki ipd. Na koncu pa so poskusili odličen ajdov kruh.

Vabljeni, da se nam pridružite na naslednji kuharski delavnici v novembru.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Žužemberk!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!