Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 16.01.2017

oblačno
Popoldne bo pretežno oblačno, predvsem v južni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem popoldne in zvečer zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do -1, na Primorskem do 5 stopinj C.
-6°C | -1°C
torek, 17.01.2017
-3°C | -2°C
sreda, 18.01.2017
-5°C | -2°C
četrtek, 19.01.2017
-9°C | -2°C
petek, 20.01.2017
-9°C | -1°C
Opozorila
Ponedeljek, 16.1.2017 ob 12h
Danes bo na Primorskem sprva pihala zmerna burja, ki se bo popoldne in zvečer krepila in v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h. Še nekoliko močnejšo burjo pričakujemo v torek in sredo, ko bo v sunkih dosegala hitrost okoli 140 km/h.
-6°C
-1°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Dogodki

KUHARSKA DELAVNICA PEKA KROFOV


DOGODKI

| |
02.02.2016      14:31
A A

KUHARSKA DELAVNICA PEKA KROFOV



Deli:

 

Na tokratni kuharski delavnici so sodelovali učenci 6. razreda OŠ Drska in ga. Danica Fink, ki jim je predstavila peko krofov. Poleg učencev so sodelovali tudi starejši udeleženci Medgeneracijskega središča.

Za krofe potrebujemo: 1kg moke, 7 rumenjakov, 10 dag masla ali 1 dcl olja, 7 dag sladkorja, 1 vanilij sladkor, limonina lupina, 2 žlici ruma, sol, 5 dcl mleka. Sestavine za kvasec: 6 dag kvasa, 1 žlica sladkorja, ½ dcl mleka. Nadev: marmelada; sladkor v prahu za posip.

Rumenjake, sladkor, vanilij sladkor, rum in limonino lupinico zmešamo. Moki primešamo sol, mleko in kvasec ter zamesimo. Oblikujemo kroglice velike približno med 70 in 80 g. Vsako kroglico lepo zamesimo in vzhajamo približno 1 uro. Ko so vzhajani, jih cvremo v vrelem olju- vsako stran 4 minute. Spečene nadevamo z marmelado in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi testa in oblikovanjem krofov. Na koncu so bili navdušeni nad spečenimi krofi in so jih z velikim veseljem pojedli.

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Žužemberk!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Suhokranjske poti
Številka: 64
Izšla: 22.12.2016
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Januar 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
16.01.201 | Tečaji in delavnice
KUHARSKA DELAVNICA: POLNIZRNATI IN ZELENJAVNI NJOKI

Bodite prvi pri oddaji mnenja.